Novosti

AS Holding će u narednom periodu zapošljavati radnike


Korporacija AS Holding je spremna otkupiti sve poljoprivredne sirovine u našoj zemlji i preuzeti primarnu proizvodnju i distribuciju svih poljoprivrednih proizvoda od pšenice, voća i povrća, zaključeno je na današnjem sastanku predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedina Šatorovića i predsjednika Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH sa Mehmeda Avdagića s direktorom Sprind d.d. Sarajevo Samirom Glušcem i predsjednicom Kriznog štaba AS Holdinga Amelom Semić.

Šatorović je prisutnima predočio presjek dosadašnjih aktivnosti Saveza samostalnih sindikata BiH tokom pandemije, a koje su bile usmjerena na pružanje podrške kompanijama da sačuvaju radna mjesta i radnicima koji su svih prethodnih sedmica na prvim linijama ispunjavajući svoje obaveze.

Istaknuto je da ohrabruje obećanje predstavnika korporacije da će u narednom periodu zapošljavati radnike, jer očekuju povećan obim proizvodnje tokom ramazana.

Učesnici sastanka su se složili da kantonalni i federalni nivoi vlasti trebaju dati podršku domaćoj proizvodnji i time sačuvati ne samo radna mjesta, već i domaću ekonomiju u cjelosti.

AS Holding u ovom trenutku već ima potpuno zatvoren krug od prerade, proizvodnje do distribucije svih prehrambenih proizvoda od pšenice, voća i povrća i spreman je podržati sve poljoprovrednike u našoj zemlji – saopćeno je iz SSSBiH.