Tema u fokusu

Za Master Fashion d.o.o. Travnik tekuća godina prilika za poslovno uzdizanje


U vodećoj domaćoj kompaniji u tekstilnoj industriji, Master Fashion d.o.o. Travnik, koja radi isključivo lohn poslove za brendove poput Pierre Cardin, kao i Baldessarini i LP Company, tekuću godinu vide kao priliku za poslovno uzdizanje i realizaciju planiranih aktivnosti.

Prema riječima Nedžada Zvrke, direktora kompanije Master Fashion d.o.o. Travnik u cjelosti su izvozno orjentisana kompanija, koja posluje u sastavu AS Grupacije.

Ugovori o lohn poslovima

Naša dosadašnja saradnja sa inostranim kupcima zasniva se na ugovoru o lohn poslovima koji su specifični za tekstilnu industriju. Naime, kroz ovakav model poslovne saradnje i partnerstva, inostrani kupci i partneri dobijaju mogućnost da po relativno povoljnim cijenama dobiju stručnost i znanje naših uposlenika, koji su radili za najzahtjevnije modne brendove u oblasti modne konfekcije”, istakao je Zvrko.

U okviru svoje djelatnosti u Master Fashion nude usluge šivanja, krojenja i dorade svih vrsta muške i žesnke modne konfekcije (odijela, sakoi, hlače, kaputi, mantili, jakne i prsluci).

U Master Fashion-u 350 zaposlenih

Rezultat uspješnog, dugogodišnjeg poslovanja postigli smo upravo zahvaljujući kvalitetnom rukovodnom kadru i iskusnim radnicima. Trenutno imamo 350 zaposlenika. Tekuću godinu vidimo kao priliku za poslovno uzdizanje i realizaciju planiranih aktivnosti”, dodaje Zvrko.

Osim pomenutog stručnog kadra i dugogodišnjeg iskustva u tekstilnoj industriji, prednost Master Fashion kompanije ogleda se i u geografskom položaju BiH.

To nam je vrlo bitno zbog rokova i cijene isporuke, kao i transporta do zemalja EU, kao krajnjeg odredišta za plasman gotovih proizvoda. Naravno, posebno smo ponosni na činjenicu što je sjedište Master Fashion kompanije u Travniku, koji ima dugogodišnju tradiciju više od 50 godina u oblasti tekstila”, istakao je na kraju Zvrko.

Piše: Irena Vasić Dobrić