Novosti

Ne staje izvoz u Norvešku, u projekt uključeno i novo brodogradilište


U ovim izazovnim vremenima kada izgleda kao da je većina poslovnih aktivnosti na čekanju, realizacija projekta izgradnje radnih brodova za međunarodno tržište marikulture koji se kontinuirano provodi posredstvom kompanije CroNoMar iz Šibenika, nastavljeno je prema planu.

Najveća novost je uvođenje novog brodogradilišta Nuić Nautika iz Kaštel Gomilice u ovaj projekt. Prije nepunih mjesec dana sklopljen je ugovor  o gradnji prvog plovila. Radi se o standardnom katamaranu tip PM 14,75 metara. Sa takvim modelom uglavnom i počinje saradnja CroNoMara i novih partnera.

Prvi ugovor o isporuci aluminijskog katamarana sa Nuić Nautika potpisan je s namjerom da se u narednim godinam izgradi više plovila. Trenutno svi naši partneri: Iskra brodogradilište odnosno bivši NCP iz Šibenika Oštro iz Kaštela , Tehnomont iz Pule i CroNoMar rade sa pojačanom aktivnosti kako bi uspjeli ispoštovati rokove ugovorenih isporuka”, kaže Ana Zajc.

Šibensko Iskra brodogradilište blizu je isporuke još dva aluminijska katamarana za norvešku industriju marikulture. U ovom trenutku grade 15 brodova od čega su veći dio katamarani, a grade i dva jednotrupca. Brodogradilište Oštro iz Kaštela blizu je isporuke jednog jednotrupca, a u gradnji su četiri različita modela brodova: jednotrupac, hybridi katamarani i standardni katamaran. U pulskom Tehnomontu grade se dva servisna broda.

Podsjetimo, projekt izgradnje radnih brodova za međunarodno tržište marikulture započeo je u Hrvatskoj 2010. godine posredovanjem kompanije CroNoMar.