Novosti

Raiffeisen banka podržala udruženja sa više od 42.000 KM


„Zadovoljstvo mi je što smo u prilici donirati sredstva udruženjima koja inače redovno podržavamo te smo tokom godina saradnje kroz različite projekte razvili istinski prijateljski odnos sa ova tri udruženja koja obavljaju izniman i nadasve plemenit posao. Posebno me raduje činjenica da je zbog skoro dvostrukog broja transakcija u 2019. godini iznos za podršku udruženjima u okviru ove aktivnosti značajno veći. Vjerujem da će donirana sredstva biti od koristi udruženjima a naročito imajući u vidu izazove koje je sa sobom donijela pandemija s kojom se svi trenutno suočavamo“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Raiffeisen banka od 2017. godine od svake transakcije plaćanja Raiffeisen Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World izdvaja 0,10 KM u dobrotvorne svrhe. Na ovaj način klijenti svakom transakcijom koju naprave ovom karticom indirektno pomažu rad udruženja Srce za djecu koja boluju od raka FBiH, Sumero, te SOS Dječija sela BiH. Tokom 2019. godine je po ovom osnovu izdvojeno više od 42.000 KM koje će u jednakom iznosu biti raspoređene i donirane za ova tri udruženja.

Raiffeisen banka na različite načine uspješno sarađuje s tri pomenute organizacije već niz godina, a pored finansijske podrške menadžment i zaposlenici Banke nastoje podržati njihov rad kroz volonterske aktivnosti. Prateći principe svoje strategije održivosti, dugoročno opredjeljenje Banke je da posluje društveno odgovorno, a volontiranjem zaposlenici nastoje ukazati na pitanja s kojima se društvo suočava.