Novosti

U Brčkom otvorena poslovna zgrada BH Telecoma


BH Telecom na području Brčko distrikta u prethodnih 5 godina investirao 8,6 miliona KM, a u planu je investiranje još 5,5 miliona KM.

Presijecanjem vrpce v.d. generalnog direktora BH Telecoma Sedin Kahriman, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić i brčanski gradonačelnik Siniša Milić u srijedu su u Brčkom otvorili poslovnu zgrada BH Telecoma.
Poslovni objekt, koji se nalazi u ulici Bulevar mira 2, je površine 1.151,10 m2 po namjeni je administrativni, tehnološki i uslužni.

Kapacitetom zadovoljava potrebe za smještaj 72 radnika Direkcije Brčko, a u istom je smješten i Telecom centar Brčko u kojem će korisnicima biti dostupne telekomunikacijske usluge i servisi BH Telecoma. Pored administrativnog dijela, u objektu je planiran smještaj tehnologije i svih pratećih sadržaja neophodnih za funkcioniranje brčanske Direkcije.

“Izuzetno mi je drago da danas u Brčkom, u povodu obilježavanja 5. septembra Dana BH Telecoma, svečano otvaramo novu poslovnu zgradu BH Telecoma, a na zadovoljstvo svih postojećih i budućih korisnika usluga kompanije. BH Telecom nastavlja sa širenjem poslovanja, izgradnjom infrastrukture i stvaranjem tehnoloških preduvjeta za pružanje visokokvalitetnih usluga iz našeg portfolija, na zadovoljstvo naših korisnika na području cijele BiH”, izjavio je Kahriman.
Istakao je kako je BH Telecom na području Brčko distrikta u prethodnih 5 godina investirao 8,6 miliona maraka, dok se u idućem trogodišnjem razdoblju planira investirati još 5,5 miliona KM u izgradnju potrebne telekomunikacijske infrastrukture, sapćeno je iz BH Telecoma.

“Izgradili smo pristupne mreže Omerbegovača, Dizdaruša 1, Dizdaruša 2, Stari Brod i Novi Brod, a planirane i u toku izgradnje su pristupne mreže Stari rasadnik 1, Stari rasadnik 2, Broduša, Ivići, Mujkići, Gluhakovac, Meraje, Kolobara i Klana. Naravno, istovremeno nastavljamo i sa proširenjem pokrivenosti i unaprijeđenjem kvalitete usluga mobilne mreže”, dodao je Kahriman.
Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić naglasio je da za građane Brčko distrikta, investicija izgradnje i otvaranja poslovne zgrade BH Telecoma predstavlja veliki doprinos cijeloj FBiH jer se radi o državnom telekom operateru koji u Brčkom investira i koji vodi računa o svojim klijentima.