Novosti

Porsche otvara centar u Zagrebu


Hrvatska IT firma Infinum i podružnica njemačkog Porschea pokreću u Hrvatskoj firmu “Porsche Digital Croatia” za dizajn, razvoj softvera, vještačku inteligenciju u koju će uložiti 10 miliona eura, najavile su dvije kompanije danas na konferenciji za medije.
Infinum se od osnivanja 2005. godine bavi dizajnom i razvojem softvera, a nova kompanija koju osniva sa Porsche Digitalom će biti razvojni centar za digitalne tehnologije, prenosi portal Index.

Kompanija kreće s radom krajem septembra, nalazit će se u zagrebačkoj Strojarskoj ulici, a u iduće tri godine planiramo da zaposlimo 100 stručnjaka koji će razvijati i dizajnirati softver, vještačku inteligenciju, odnosno proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosistem”, rekao je Tomislav Car, predsjednik Uprave i jedan od osnivača Infinuma.

Napomenuo je da u novoj kompaniji s Porsche Digitalom imaju jednake vlasničke udjele, kao i da, poslije 15 godina proizvodnje digitalnih proizvoda i pružanja usluga na velikim projektima, u tom partnerstvu vide priliku za kreiranje digitalne budućnosti.