Novosti

Ubrzo novi pogon za obradu crvenog mesa u Maglaju


Načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić i direktor kompanije Madi iz Tešnja, Edin Jabandžić obišli su nedavno proizvodne pogone nove kompanije “Euro Meat”, čiji su radovi u završnoj fazi. Prilikom obilaska, razgovarali su o perspektivama kompanije, te o proizvodima koji će biti ovdje rađeni.

Izgradnja objekta je u završnoj fazi. Renoviran je stari dio objekta koji je kupljen, ali je dograđen i jedan potpuno novi dio objekta. Kompletan prostor je površine veće od 3.000 kvadratnih metara. Ukupna investicija će na kraju biti gotovo tri miliona KM”, kazao je Jabandžić.

On je nedavno s načelnikom Općine Maglaj Mirsadom Mahmutagićem posjetio pogone i istakao kako će novi pogon biti prilika da se otvore i nova radna mjesta.

U prvoj fazi je planirano da se zaposli 15 ljudi, kazao je Jabandžić, dodajući da će se ovih dana početi primati ljudi koji će raditi na obradi, pakovanju i distribuciji.

Podsjetio je na to da ovaj pogon nije klaonica te da neće biti opasan za okolinu, već je riječ o pogonu za obradu crvenog mesa, prije svega teletine, junetine, govedine te će se vršiti distribucija prema krajnjim potrošačima, tržnim centrima i maloprodajnim objektima.

On je istakao kako ovaj objekat ima najsavremeniju i najmoderniju opremu te da u procesu proizvodnje nema ispuštanja gasova.

Obilazeći praktično završene proizvodne pogone, Mahmutagić je rekao da je na ovom lokalitetu planiran još jedan dio, oko 1.000 kvadrata za drugu firmu.