Tegeltija razgovarao sa koordinatoricom UN u BiH Ingrid Macdonald

Tegeltija razgovarao sa koordinatoricom UN u BiH Ingrid Macdonald

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s izaslanstvom Ujedinjenih naroda u BiH, koje je predvodila rezidentna koordinatorica Ujedinjenih naroda (UN) u BiH Ingrid Macdonald, a na sastanku se razgovaralo o aktualnim temama u BiH i regiji, s naglaskom na mogućnosti provođenja aktivnosti u borbi protiv pandemije koronavirusa, a u okviru socioekonomskog odgovora i oporavka od Covida-19 u BiH.

Ovom prilikom predstavnici izaslanstva UN-a u BiH predstavili su predsjedatelju Vijeća ministara prijedlog socioekonomskog odgovora i oporavka od Covida-19 u BiH, baziran na Programu za održivi razvoj do 2030. godine (Agenda 2030).

Tegeltija je pozdravio aktivnosti koje UN putem svojih agencija realizira u BiH i naglasio važnost ravnomjernog pružanja podrške svim razinama vlasti u BiH, kako bi se osigurao ujednačen razvoj i oporavak, te istaknuo potrebu što hitnijeg pokretanja novog investicijskog ciklusa u cilju brzog odgovora na krizu izazvanu pandemijom koronavirusa, koja je pogodila BiH, ali i zemlje regije i svijeta.

Tegeltija je naglasio kako bi za BiH bilo jako važno da bude među zemljama koje bi se prioritetno financirale iz Uzajamnog fonda partnera za pomoć zemljama u borbi protiv pandemije Covida-19, koji je osnovao glavni tajnika UN-a.
Tijekom sastanka zajednički je ukazano na važnost uključivanja svih nadležnih institucija u BiH koje bi s agencijama UN-a snažnije radile na provođenju mjera usmjerenih na zaštitu i jačanje zdravstvenih sustava, očuvanje radnih mjesta i jačanje ekonomije te promoviranje socijalne kohezije i ulaganja u sustave otpornosti i odgovora društva.

Najnoviji tekstovi

Top TEKSTOVI

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.