Kina: Obračun VW – Tesla

Kina: Obračun VW – Tesla

Na kineskom tržištu e-vozila počeo je veliki obračun Tesle i VW-a koji se udružio si grupom kineskih kompanija. Volkswagen i njegovi kineski partneri uložit će oko 15 milijardi dolara kako bi na kinesko tržište do 2025. godine izbacili 15 različitih modela e- vozila. Ova objava stigla je nakon najave VW-a da će na prelazak s automobila s unutrašnjim izgaranjem na one s električnim pogonom ukupno globalno investirati 33 milijardi dolara. VW ne skriva kako im je glavni cilj po proizvodnji e-vozila prestići Teslu te postati najveći svjetski proizvođač vozila s e-pogonom.

Analitičari procjenjuju kako će uspjeh u Kini biti presudan za dominaciju na globalnom tržištu. U utrku protiv Tesle u Kini VW kreće s dvije nove tvornice sa zajedničkim najvećim kapacitetom proizvodnje od 600.000 vozila godišnje.

Električno tržište e-vozila u Kini vratilo se rastu nakon jednogodišnjeg pada zbog drastičnog smanjenja državnih poticaja. Trenutačno e-vozila u Kini čine oko 5 posto prodaje osobnih automobila u Kini. Cilj je vlade da prodaje e-vozila do 2025. godine dosegne 25-postotni udio. Najpopularniji model e-vozila u Kini je Tesla 3.

Najnoviji tekstovi

Top TEKSTOVI

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.