Tema u fokusu

Mirza Bavčić: Danas je više nego ikad važno imati pouzdane partnere u poslovanju


Kompanija “Express Courier – licencirani zastupnik za UPS i UPS SCS u BiH” i ove je godine ekskluzivni logistički partner projekta “Pouzdanost 2020”, kojeg u Bosni i Hercegovini organizuju Poslovne novine i LRC.

Postupajući u skladu sa epidemiološkim mjerama koncept projekta “Pouzdanost 2020” je prilagođen situaciji, ali tako da omogući bonitetno pouzdanim kompanijama uspostavljanje poslovnih veza i kontakata.  Kroz seriju radnih skupova pod nazivom „Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanim“, vlasnici i direktori kompanija imaće priliku razmijeniti mišljenja i iskustva i dogovoriti buduću saradnju i zajedničke poslove.

Drugi po redu radni sastanak, održan je prošlog četvrtka u hotelu Bosmal Arjaan by Rotana u Sarajevu uz poštivanje epidemioloških mjera i ograničen broj učesnika.

Mirza Bavčić, direktor bonitetno pouzdane kompanije Express Courier je tokom pomenutog sastanka istakao da je u ovim izazovnim vremenima više nego ikada važno imati pouzdane partnere u poslovnom procesu.

“Tokom ovih teških vremena za sve nas možemo posvjedočiti kako pouzdane kompanije lakše prevazilaze negativne posljedice pandemije uzrokovane koronavirusom. Više od deset godina postojanja gradimo povjerenje sa našim zaposlenicima, partnerima, klijentima, kao i svim drugim učesnicima u lancu vrijednosti koji pripadaju ovoj dinamičnoj industriji. Naprijed kazano potvrđuje certifikat bonitetne pouzdanosti koji ponosno nosimo već dugi niz godina. Također, četvrtu godinu zaredom Express Courier – licencirani zastupnik za UPS u BiH je logistički partner projekta “Pouzdanost” koji predstavlja uspješnu poslovnu priču čija je misija pružanje podrške mnogim partnerima i klijentima na putu izgradnje dugoročnih poslovnih odnosa zasnovanih na povjerenju. Ovaj projekat je jedinstven u tome što okuplja zajednicu solventnih, odnosno likvidnih i pouzdanih kompanija koje aktivno doprinose ekonomskom razvoju bh. ekonomije”, istaknuo je Bavčić.

Potpisivanje ugovora između Poslovnih novina i kompanije Express Courier, logistički partner – Pouzdanost 2020.

Tokom pandemije, Express Courier je uspio očuvati radna mjesta uposlenika, zadržati postojeće klijente i poslovne partnere te akvizirati nove. U posljednjih nekoliko mjeseci, broj uposlenika kontinuirano raste. Zahvaljujući odličnoj organizaciji i besprijekornom radu UPS-a, nastavili su ispunjavati svoje obaveze prema klijentima i u periodu najrestriktivnijih mjera te na taj način omogućili redovan protok robe na domaćem i međunarodnom nivou.

U saradnji sa članicama Američke trgovinske komore, kao i drugim bonitetno pouzdanim kompanijama u BiH, Express Courier se angažovao u dostavi neophodnih medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini. Također, putem UPS-a, u Bosnu i Hercegovinu je dostvljena prva i najveća količina testova za uvrđivanje pristustva Covid-19.

Uručivanje analitičke potvrde Mirzi Bavčiću direktoru kompanije Express Courier.

Na ovaj način, ova kompanija je dokazala da je i u najtežem izazovu za bh. ekonomiju i društvo, i dalje na visini svog zadatka. Zahvaljujući svojoj učinkovitosti i sigurnom pouzdanom poslovanju, prepoznati su kao jedan od najpoželjnijih poslovnih partnera u svojoj branši na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Express Courier je ove godine obilježio deset godina uspješnog poslovanja. Kontinuirano održavaju konkurentnost na tržištu, redovno prateći potrebe klijenata, kroz stalne inovacije i unaprjeđenje kvalitete svojih usluga.
U narednom periodu planirano je proširenje saradnju sa partnerskim kompanijama i klijentima, kako bi nastavili graditi još uspješniju i moderniju kompaniju, koja će svojim radom doprinijeti privrednom razvoju, jačanju i modernizaciji Bosne i Hercegovine.

Poslovne novine