Novosti

BiH bi se mogla uključiti u kinesko-pakistanski ekonomski projekat 


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sastao se u Islamabadu sa predsjednikom Parlamenta Islamske Republike Pakistan Asadom Qaiserom.

Džaferović je tokom susreta kazao da je parlamentarna saradnja važna za unapređenje odnosa dvije prijateljske zemlje. Istakao je da postoji prostor za intenzivniju saradnju dva parlamenta i dvije prijateljske države u cjelini.

Predsjednik pakistanskog parlamenta je kazao da u okviru ovog parlamenta postoji Grupa prijateljstva Pakistana i Bosne i Hercegovine, te je iskazao nadu da će se i na taj način saradnja intenzivirati, kao i putem razmjena posjeta zvaničnika dva parlamenta.

Qaiser je tokom susreta kazao i kako je u toku značajna investicija u okviru kinesko-pakistanskog ekonomskog projekta, te je iskazao mogućnost da se i Bosna i Hercegovina uključi u ovaj veliki investicioni projekat.

Predsjedavajući Džaferović je iskazao spremnost da se i bosanskohercegovačke firme uključe u realizaciju velikih investicijskih projekata u Pakistanu, te naglasio neophodnost većeg obima investiranja Pakistana u Bosnu i Hercegovinu.

BY BIZNISINFO