Tema u fokusu

BH Telecom ključan u kreiranju digitalnog društva u BiH


Digitalna transformacija je zahvatila cijeli svijet. Digitalne kompanije koje pripadaju privatnom sektoru i pametni gradovi koji pripadaju javnom sektoru su novi temelji svjetskog razvoja. Ključ uspjeha u takvom svijetu je ubrzan razvoj zasnovan na stalnim inovacijama i digitalnoj infrastrukturi koja omogućava kreiranje novih vrijednosti za poboljšanje kvalitete usluge i korisničkog iskustva.

Digitalna agenda BH Telecoma podrazumijeva tehnološki razvoj usmjeren ka omogućavanju ultrabrze komunikacije, neovisno od prenosne tehnologije, i virtuelizaciju mrežnih funkcija s ciljem efikasnog ustupanja resursa BH Telecoma prema partnerima i korisnicima, uz poštivanje svjetskih sigurnosnih normi i standarda.

Transformacija kompanije iz tradicionalnog CSP u Digital Service Providera predstavlja tehnološku i organizacijsku transformaciju, transformaciju informacionih tehnologija, implementaciju savremenih tehnoloških rješenja i promjenu razmišljanja u poslovanju.
BH Telecom sa ogromnim kapacitetima i resursima se nameće kao lider digitalne transformacije svih segmenata društva.

„Sigurni smo da ni jedan subjekat ne može ovu transformaciju izvesti sam, ali smo isto tako uvjereni da niti jedna digitalna vertikala ne može biti provedena bez BH Telecoma. Stoga, vrata su širom otvorena svim partnerima i korisnicima – pridružite nam se u zajedničkom kreiranju novog načina života i poslovanja“, poručuju iz kompanije BH Telecom.