Tema u fokusu

Planiran poslovni rast od 25 posto i akvizicija 20 novih klijenata


U prošloj godini Brokersko društvo u osiguranju Brokers Team d.o.o. Sarajevo, proslavio svoj 10-godišnji jubilej postojanja, koji je krunisan sjajnim poslovnim uspjesima postignutim i u 2019. godini.

Direktor Samir Jaganjac, s ponosom ističe da su okončali i usluge osiguranja za svog najvećeg klijenta BH Telecom d.d., te dodaje:

„Istakao bih i naš angažman kao brokera u osiguranju u najvećoj investiciji, izgradnji Bloka TE 7 Tuzla. Iako je pandemija COVID- 19 uticala na naše poslovne planove i njihovu dinamiku, u 2020. godini uspješno smo akvizirali 25 novih klijenata i ostvarili poslovni rast od 35 posto i po prihodu i po bruto dobiti. I u 2021. godine očekujemo poslovni rast od oko 25 posto i akviziciju 20 novih klijenata“, kaže Jaganjac.

Među 20 novih renomiranih klijenata koji su akvizirani u 2020. godini su i kompanije kao što su Gebruder Weiss, Xella BH, JYSK BH, Prangl BH.

Investicijama u našim poslovnim aktivnostima možemo smatrati akvizicije novih klijenata, što radimo konstantno, pa se može reći da stalno investiramo. Snaga i ugled klijenata koji su nam ukazali povjerenje svrstava nas na lidersku poziciju u našoj branši u BiH“, naglasio je Jaganjac.

Kompanija Brokers Team u svakom trenutku nastoji biti pouzdan partner svim svojim klijentima, izvršavajući svoje obaveze kvalitetno i na vrijeme, zahvaljujući svom timu od 4 profesionalna licencirana brokera, koji će u ovoj godini biti uvećan za tri nova člana.

„Interes naših klijenata za nas je iznad i prije svega, pružamo im osjećaj sigurnosti da pored sebe imaju brokera u osiguranju na kojeg se oslanjaju 365 dana u godini, i to sa punim povjerenjem i spoznajom da u podršci koristimo stečena znanja, iskustva i konekcije sa inotržištima osiguranja. Pri tome, akcenat je na savjetovanju u kontroli i monitoringu rizika koji se osiguravaju, prevenciji nastanka šteta, a posebno u procesima obrade i naknada šteta“, istaknuo je Jaganjac.

Od 2021. očekuje da bude godina nade, sreće, zdravlja, oporavka i prosperiteta.

Pozivam sva privredna društva koja planiraju zaključenje ugovora o osiguranju ili već imaju zaključene ugovore sa osiguravajućim društvima, a posebno ona privredna društva koja već imaju određene nedoumice, nesuglasice ili sudske postupke, da nas kontaktiraju. Siguran sam da će nakon prvog sastanka osjetiti benefite, ali i spoznati drugačiju percepciju o osiguranju. I još jednom ističemo da im našim znanjem i iskustvom možemo pružiti punu podršku u upravljanju procesima ugovaranja osiguravajućih pokrića, likvidacijama šteta, i to potpuno besplatno“, rekao je Jaganjac.

Piše: (Irena Vasić-Dobrić)