Novosti

Tehna d.o.o. – “Odlučni smo nastaviti ulaganje u proizvodne pogone”


Kompanija TEHNA  d. o. o. iz Gračanice, jedna je od vodećih kompanija u oblasti izrade i montaže armiranobetonskih konstrukcija od 1997. godine. Od svog osnivanja kompanija je izgradila objekte poput Mercatora u Tuzli, Interexa u Sarajevu, zatim Slavije u Banjoj Luci, Berlijete u Visokom, objekat Edoslad u Gračanici, Malcom u Sarajevu, te objekte Niskogradanja u Laktašima, Robota u Sarajevu, Eurogalanta u Gračanici i mnoge druge.

“Sve godine iza nas bile su pune izazova, a ova posebno. Kada se osvrnemo na 2020. godinu možemo reći da ja bila uspješna, bez obzira na sve prepreke, koje su u nekim trenutcima bile i motiv više. Tehna d.o.o. je 2020. godinu privela kraju sa odličnim rezultatima, tj. godina iza nas je bila jedna od boljih od osnivanja naše kompanije. Svi projekti, koji su dogovorenu u 2020. godinu uspješno su realizovani, sam malim pomjeranjima rokova”, izjavila je za Poslovne novine Selma Jukan, direktorica finansija.

Tehna d.o.o. se bavi i masovnom proizvodnjom betonske galanterije i raznim proizvodima iz elektro programa, a posjeduje i pogon za proizvodnju betonskih blokova za zidanje te vlastitu tehnologiju proizvodnje temeljnih stopa, stubova, međuspratnih i krovnih greda, sekundarnih krovnih nosača i nosača koji čine sastavni dio mostovskih konstrukcija.

“Shodono tim trendovima i Tehna d.o.o. investira mnogo kako u opremu, softvere tako i edukaciju radne snage”, istakla Selma Jukan.

U odnosu na konkurenciju, prednosti kompanije su veličina kapaciteta proizvodnje i brzina usluge, a da bi brže napredovale potrebno im je stabilno tržište u BiH.

“Mišljenja smo da je organizacija jako bitna, ali i timski duh, koji svakodnevno razvijamo, jer je sve lakše kada oko sebe imate ljude, koji su timski orjentisani, motivisani, lojalni i uvijek spremni za nove izazove, a sve to da bi se posao završio što kvalitetnije i u rokovima, a samim tim i poslovni partneri i klijenti su zadovoljni”, kazala je direktorica finansija Jukan.

Tehna d.o.o. posjeduje ISO 9001 certifikat koji garantira međunarodne standarde proizvodnje i upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji.

Pored ISO 9001 certifikata, koji posjedujemo preko dvadeset godina, vlasnici smo i certifikata za ocjenu kvaliteta sistema 2+ i CE znaka, koji nam omogućava lakše istupanje na tržište EU i regiona“, kazala je Selma Jukan.

Vizija kompanije je biti među vodećim kompanijama regije u oblasti građevinarstva, te kroz postojeće i buduće projekte učestvovati u izgrađivanju prosperitetne zajednice.

Ako se po jutru (januaru) dan poznaje, onda bi ova godina mogla biti obećavajuća. Prema nekim našim projekcijama, 2021. godina bi trebala biti slična 2020. godini, s tim da će naplata biti malo otežana“, zaključila je Selma.

Ove godine Tehna  d.o.o. obilježava 27. godina postojanja

Tehna d.o.o postoji od 1993. godine , kada je naš rahmetli osnivač Fišić Hajrudin krenuo sa par radnika da pravi kuće , te ove godine slavi  27 godina. Zacrtani ciljevi su ispunjeni, a ove godine očekujemo pored uspjeha u poslu, da nam podari zdravlja i slobode (putovanja). Ciljevi u narednoj godini su tj. već u ovoj 2021. godini su da investiramo u proizvodne pogone, kako bismo mogli širiti naše kapacitet, te nastavili ispunjavati očekivanja naših klijenata, kojih je sve veći broj, kao i zadovoljstvo radnika, koji su naš motor i veliki pokretač“, zaključila je za Poslovne novine Selma Jukan, direktorica finansija.