Novosti

Danski lanac JYSK u Sarajevu otvorio prvu XL trgovinu u regiji


Prva, u potpunosti preuređena, JYSK XL trgovina danas je otvorila svoja vrata za građanstvo, na lokaciji Novog Sarajeva, u Kolodvorskoj ulici.

Riječ je o preuređenoj JYSK trgovini na staroj adresi i prvoj trgovini koju je JYSK otvorio u BiH prije 11 godina.
XL koncept razlikuje od uobičajenog formata JYSK trgovina veća kvadratura, što kupcima pruža bolju preglednost, širi asortiman i inspirativniji koncept izlaganja.

Prostor trgovine prostire se na gotovo 1.400 metara kvadratniih, a osim većeg prodajnog prostora, koji trgovinu čini prozračnijom, kupci imaju priliku po prvi puta unutar ovog formata vidjeti i kupiti artikle koje inače JYSK ima u svojoj prodaji isključivo putem web shopa.

Iako je prisutan veći trend online trgovine, za neke odluke kupci prethodno žele vidjeti i isprobati proizvode. Posebno ako se radi o nekom većem komadu namještaja, kao što je krevet ili sofa. Upravo je ovakav XL format idealno rješenje za takvu vrstu potreba“, izjavio je Ivan Protega, retail manager za JYSK Slovenija i BiH.

JYSK je vodeći lanac trgovina za opremanje doma u BiH koji je, uz nedavno predstavljen novi koncept uređenja 3.0 u skandinavskom stilu, upravo tržište BiH odabrao kao prvo za predstavljanje novog XL formata u regiji.

„Fleksibilnost u poslovanju i odgovaranje na potrebe kupaca naš je primarni fokus. Uz aktuelne tržišne trendove, kontinuirano radimo na unapređenju kvalitete proizvoda, ali i cijelom nizu usluga“, rekao je Ivan Protega povodom svečanog otvorenja, te najavio u novoj financijskoj godini otvorenje 5 novih trgovina.

JYSK je međunarodni lanac trgovina sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za dom. Prva trgovina je otvorena u Danskoj 1979. godine, a danas JYSK ima preko 3.000 trgovina i 26.500 zaposlenika u 51 državi. U vlasništvu je porodice danskog trgovca Larsa Larsena, koja posjeduje nekoliko kompanija sa ukupnim godišnjim prometom od 4,8 milijardi eura. JYSK-ov promet iznosi 4,1 milijarde eura.