Novosti

Vlada FBiH izdvaja 3,5 miliona KM za Zračnu luku Mostar


Ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić posjetio je Zračnu luku Mostar gdje ga je direktor mostarskog aerodroma Ivan Ljubić upoznao sa stanjem u svjetlu promijenjenih uvjeta rada i poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, problemima s kojima se Zračna luka Mostar susreće, ali i s budućim planovima i statusu pregovora sa zrakoplovnim kompanijama o uvođenju redovitih sezonskih linija.

Zračna luka Mostar u prethodnih nekoliko godina odradila je značajan broj kapitalnih investicija koje su povećale kvalitetu i sigurnost njenih usluga, te subvencioniranjem podržala aktivnosti uspostavljanja redovitih linija.

Ukupna vrijednost Ugovora za našu zračnu luku iznosi 3,5 mil KM, od čega se jedan milijun odnosi na program utroška sredstava tekućeg transfera “Subvencije javnim poduzećima” za unaprjeđenje zračnog prometa, a 2,5 milijuna na program utroška sredstava kapitalnog transfera “Kapitalni transfer javnim poduzećima“, navedeno je u saopštenju.

Upravo je Ministarstvo, na čijem je čelu Denis Lasić, dalo najznačajniju financijsku potporu opstanku ovog gospodarskog subjekta koji je jedan od karika turističkog i gospodarskog razvitka grada Mostara.

(eKapija.ba)