Novosti

Kineska kompanija TEPC želi nova ulaganja u energetski sektor RS


Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetio je kompaniju Elvaco u Bijeljini gdje je zajedno sa vlasnikom kompanije Slavenom Ristićem, održao sastanak sa predstavnicima kineske kompanije TEPC (Tianjin Electric Power Construction).

Tema sastanka bila je poslovna saradnja sa ovom renomiranom kompanijom koja već realizuje značajne projekte na teritoriji Republike Srbije u energetskom sektoru.

Ministar Petričević je naglasio da postoji interes za ulaganje u ovaj sektor Republike Srpske, što će biti snažan privredni podsticaj, te istakao značaj usvajanja Zakona o slobodnim zonama u Republici Srpskoj koji će dovesti do uspostavljanja i funkcionisanja ovih zona u Srpskoj.

On je dodao da će realizacija velikih investicija biti osnova za stvaranje pozitivne investicione klime za strane investitore u Republici Srpskoj.

Ovom prilikom predstavnici kineske kompanije najavili su posjetu Vladi Republike Srpske, kako bi sa nadležnim ministarstvima razgovarali o mogućnostima investicija u Republiku Srpsku i modelima realizacije velikih energetskih projekata.

(Nezavisne.com)