Novosti

Namjestaj.shop – prva bh. online platforme za promociju i prodaju namještaja i asesoara za dom


U cilju unapređenja promocije proizvođača, te uspostavljanja novog načina prodaje i kupovine namještaja i asesoara za dom, u prostorijama Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, održao se sastanak sa predstavnicima namjestaj.shop, prve bh. online platforme za promociju i prodaju namještaja i asesoara za dom.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Privredne/Gospodarske Komore FBiH, Mirsad Jašarspahić, direktor sektora za industriju i usluge, Almin Mališević, sekretar Udruženje šumarstva i drvne industrije, Mirsad Hubanić, te direktorica namjestaj.shop, Samira Avdić, i direktorica marketinga, Ajla Žujo Demirović.

Postignut je sporazum o saradnji i partnerstvu u organizaciji “Prvog bh. online sajma namještaja” koji će se održati od 15. do 20. maja ove godine.

U ovakvim turbulentnim vremenima realni sektor spašava državu; a za rast i razvoj nužno je pratiti trendove i prilagoditi se situaciji. U tom smislu, Komora će pružiti stručnu i profesionalnu podršku u organizaciji Sajma. Naravno, priželjkujući skori povratak na ‘staro normalno’ te da saobraćanje putem digitalnih medija ostane jedan od tokova komunikacije“, naveo je Mirsad Jašarspahić.

U danima Sajma bit će upriličena Konferencija drvno-prerađivačkog sektora, o temama posebno značajanim za proizvođače i prodavače namještaja u BiH.

Privredna komora FBiH, ali i drugi učesnici Konferencije predstavit će svoj rad uz pozitivne priče iz prakse kao i značaj održivosti i jačanja ovog sektora.

Sajam se zatvara dodjelom zajedničke nagrade Komore i platforme namjestaj.shop za proizvođače.