Tema u fokusu

Agencija Stanpromet nudi 3D i 360° virtualne prezentacije nekretnina


Ekskluzivni zastupnik za prodaju planinskog resorta Snježna dolina na Jahorini, urbane Villa Terrazza kod Sarajeva, kao i modernih stambenih objekata na različitim lokacijama u BiH, Stanpromet nastoji da održi svoj imidž najbolje agencije za promet nekretninama kako lokalno tako i regionalno.

Tome u velikoj meri doprinosi i primjena savremenih svjetskih trendova i standarda u njihovom poslovanju, jer je agencija Stanpromet prva u BiH, ali i regionu, krajem 2020. godine uvela novi koncept prezentacije nekretnina – Virtual Reality Showroom.

Zahvaljujući ovom novom konceptu prezentacije nekretnina, klijentima agencije Stanpromet omogućeno je da korištenjem najsavremenije tehnologije, virtuelno posjete nekretninu uz potpuno realan uvid u prostor, kao da su na licu mjesta.

Prema riječima Hadisa Kadića, direktora agencije Stanpromet, jedan od razloga njihovog uspjeha upravo je ovakav savremeni prstup poslu.

Naša agencija je prva u BiH, još prije tri godine, u svoj standard poslovanja uvela virtuelne prezentacije i nove alate – 3D i 360⁰ tehnologiju, kao najsavremenije načine prezentacije nekretnina. Danas je Stanpromet agencija koja je ljestvicu standarda u oblasti posredovanja u prometu nekretnina u BiH i regionu podigla na još veći nivo, uvođenjem sasvim novog koncepta prezentacije nekretninaVirtual Reality Showroom“, kaže Kadić.

Koje su prednosti novog koncepta prezentacije nekretnina – Virtual Reality Showroom?

To je naš novi projekat koji od kraja prošle godine klijentima pruža posebno iskustvo u obilasku nekretnine. Korištenjem 3D i 360⁰ tehnologije i u posebno dizajniranom i vrhunskom interijeru, klijenti imaju priliku virtuelno posjetiti nekretninu, uz potpuno realan uvid u prostor, kao da su na licu mjesta.
Prednosti korištenja 3D i 360⁰ tehnologije u prezentaciji nekretnine su brojne – od realističnog prikaza nekretnine, dostupnosti nekretnine za pregled u svakom momentu uz napomenu da bilo koja od ovih prednosti ne stvara dodatne troškove za klijente, kao ni gubljenje vremena za odlazak na lokaciju.
Posjeta Virtual Reality Showroom-u prilika je svim zainteresovanim vlasnicima nekretnina da se lično uvjere u prednosti 3D virtuelne prezentacije nekretnine. To je trenutno najsavremeniji način da budući kupac vizualizira nekretninu, kao svoj budući dom i to bez lične posjete samoj nekretnini. Virtualne 3D prezentacije izuzetno su učinkovite zbog preciznosti skeniranja prostora koji se prodaje ili unajmljuje, a sva dosadašnja iskustva naših klijenata to potvrđuju.
Kada zainteresovani kupac fizički posjeti nekretninu koja ga interesuje, shvati da je već kroz 3D virtuelnu prezentaciju stekao isti dojam. Kupci se osjećaju prijatnije i imaju osjećaj da su u poznatom prostoru, što potvrđuje vjerodostojnost 3D prikaza nekretnine.

Predstavite ukratko agenciju Stanpromet?

Agencija Stanpromet djeluje na cijelom području Bosne i Hercegovine, a naše dvije zvanične poslovnice nalaze se u Sarajevu i Banjaluci, kao i virtual reality showroom u Sarajevu (u toku su pripreme za otvorenje istog showroom i u Banja Luci).
Imamo četiri aktivna agenta za posredovanje u prometu nekretnina, a trenutno smo u procesu traženja većeg broja agenata radi dalje ekspanzije i širenja našeg poslovanja. Jedina smo agencija u Sarajevu koja u svojim redovima ima agenta Realtor® člana NAR-a (Nacionalne asocijacije realtora SAD-a) i to uvijek s ponosom ističemo.
Inače, agencija Stanpromet d.o.o. Sarajevo registrovana je 2014. godine za obavljanje posredovanja u procesu kupovine, prodaje i najma nekretnina. Upravo ovo naše decenijsko iskustvo svjedoči o tome da smo zaista pouzdan partner, kojem su povjerenje i zadovoljstvo klijenata najveća inspiracija i vodilja da budemo još uspješniji. Mi u Stanprometu poslovanje zasnivamo na načelima transparentnosti, profesionalizma, etičnosti, stručnosti i pouzdanosti.
Osim osnovnih djelatnosti za koje smo registrovani, a koje se odnose na iznajmljivanje, kupovinu i prodaju nekretnina, Stanpromet je jedna od malobrojnih agencija koja nudi uslugu direktnog otkupa nekretnina.

Zbog čega klijenti treba da se odluče za poslovanje sa Vašom agencijom?

Zato što smo najbolji lokalno, ali i regionalno! Jedina smo agencija za nekretnine u BiH koja ima svoje poslovnice i u Sarajevu i u Banja Luci. Jedina smo agencija za posredovanje u prometu nekretnina koja ima svoja četiri web portala za promociju prometa nekretnina – www.stanpromet.ba www.4zida.ba www.najam.ba www.4rent.ba kao i ostale kanale (olx, društvene mreže). Imamo jako dobro razvijenu mrežu kontakata sa drugim agencijama u regiji. Skriveni adut koji imamo jeste da naši agenti imaju preko četvrt vijeka radnog iskustva tako da smo uz profesionalnost, etičnost, stručnost u svakom trenutku spremni saslušati naše klijente, posvetiti im naše vrijeme i pomoći u ostvarenju cilja. Jedan od tri agenta Realtor® na području BiH jeste upravo agent agencije Stanpromet. Mi u Stanprometu uvijek ističemo da svakoj nekretnini pristupamo sa jednakim entuzijazmom, vodeći računa da je prezentiramo na najbolji način. Dakle, upravo zbog svega navedenog vjerujemo da je Stanpromet najbolji izbor za posredovanje u procesu kupovine, prodaje i najma nekretnina.

U kolikoj mjeri je pandemija Covid-19 uticala na stanje na tržitu nekretnina u BiH?

Ne mogu sa sigurnošću dati pravu ocjenu u kolikoj mjeri je pandemija Covid-19 uticala na tokove tržišta nekretnina, ali svakako sam uvjeren da je imala veliki uticaj na uvođenje novih trendova i novih načina poslovanja. Ukoliko se posmatra tržište sa aspekta informacija koja dobijamo iz regiona pa i šire, rekao bih da su trenutno tržišta nekretnina u ekspanziji u pogledu onih nekretnina, koje su do sada izgrađene. Kako će se pandemija odraziti na novu gradnju, na investitore, kao i na građevinsku industriju, ne bih se usudio davati te prognoze, ali ono što sa sigurnošću znam jeste da tržište nekretnina živi, agencije rade, ljudi prodaju i kupuju nekretnine, možda čak i mnogo brže nego što je to bio slučaj ranije. Ali, s druge strane, tržište u BiH i šire upućuje na to, da već sada možemo reći da imamo problem, jer nemamo dovoljno potrebnih nekretnina na tržištu. Došlo je do disbalansa u ponudi i potražnji nekretnina, koji je možda uslovljen pojavom pandemije Covid-19, ali ne možemo tvrditi da je samo to razlog. Mislm da tržište nekretnina može dalje samo nastaviti da raste u ovoj i 2022. godini, s predviđanjem da će cijene nekretnina ostati na istom nivou, bez obzira da li zaista govorimo o realnim cijenama ili onim kakve su na tržištu.

Koji su najvažniji projekti agencije Stanpromet u 2021. godini?

Posljednja tri mjeseca ime naše agencije Stanpromet se veže za resort Snježna dolinat na olimpijskoj planini Jahorini. Zvanično predstavljanje resorta je već daleko iza nas, kao i prvi pozitivni dojmovi. Promocija Resorta kao projekta koji na 30.000 m2 i uz 250 apartmana nudi bajkovit pogled i okruženje netaknutom prirodom na nadmorskoj visini od 1595 m i udaljenosti 29 km od srca Sarajeva je sada u punom zamahu. Po prvi put možemo reći da imamo dvije agencije za nekretnine (BiH i Srbija), koje su eksluzivni zastupnici za prodaju apartmana i koje će potencijalnom kupcu biti u prilici da pruže informacije odmah, brzo, tačno, ekspeditivno i profesionalno. Dakle, osim učešća u projektu ove vrste, ponosni smo da smo dio regionalne priče koja je uvezala dvije, možemo slobodno reći, najbolje agencije za posredovanje u prometu nekretnina iz BiH i Srbije.
Osim Snježne doline, eksluzivni smo zastupnici i za prodaju i urbane vile – Villa Terrazza, smještene samo tri kilometra od centra Sarajeva. Prošle godine predstavili smo ovaj novi moderan objekat, kojeg čini šest stanova ocijenjenih ocjenom kvalitete 6*, kojeg eksluzivno od ove godine prodaju naši agenti. Ukoliko su klijenti u potrazi za idealnim domom, a da pri tome žele da to bude jedinstveni sklad prirode, luksuza i modernog smart sistema življenja, mislimo da je Villa Terrazza prava prilika za njih. Useljenje je predviđeno u mjesecu oktobru 2021. godine.
Za sve one koji traže svoj idealan dom na području Kotor Varoši, uz partnerski odnos sa investitorom AD Graditelj Teslić nudimo ekskluzivnu prodaju stanova vrhunske kvalitete na atraktivnoj lokaciji,a u stambenom objektu koji ima certifikat energijske efikasnosti.

Kakvi su planovi agencije Stanpromet u 2021. godini?

Dakle, od planinskih objekata, urbanih vila do modernih stambenih objekata na različitih lokacijama u Bosni i Hercegovini, Stanpromet nastoji da održi svoj imidž najbolje agencije lokalno i regionalno i to je ono na čemu ćemo predano raditi i u periodu pred nama. Kao što smo i ranije rekli, tržište raste, te nam je cilj da se i mi kao agencija paralelno s tim razvijamo kako u organizacijskom, tako i strateškom pravcu. Cilj nam je da i dalje budemo prvi i najbolji kako u postizanju rezultata, tako i praćenju tehnoloških dostignuća u oblasti našeg djelovanja.

Piše: Irena Vasić-Dobrić