Novosti

Grad Trebinje plaća testiranja hotelijera


Grad Trebinje će, u saradnji sa Domom zdravlja i Bolnicom Trebinje, obezbijediti besplatno testiranje svih zaposlenih u hotelima na području ovog grada, a ima ih oko dvije stotine.

Ovo je dogovoreno nakon sastanka predstavnika Gradske uprave i zdravstvenih ustanova Trebinja sa ugostiteljima i hotelijerima ovog grada, jer je to, kako je rekao Mirko Ćurić gradonačelnik Trebinja, značajan korak u smislu iznalaženja rješenja da ne propadne predstojeća turistička sezona.

Testiranja će biti periodična i obavljaće se o trošku Grada, što će biti samo jedan od načina na koji ćemo reagovati kako bismo pomogli ovom sektoru, iako smo svjesni da dva mjeseca u sezoni ne mogu podmiriti sve potrebne troškove”, kazao je gradonačelnik Trebinja.

Pojašnjavajući da je u gradskom budžetu za pomoć sektoru turizma i uopšte privredi za sada planirano 100.000 maraka, on je kazao da će se, ako bude potrebno, izdvojiti još i više novca u ove svrhe, a zavisno od situacije sa pandemijom, sagledaće se i mogućnosti ponovne dodjele turističkih vaučera.

Zdravlje nam je i dalje najbitnije, ali i privreda mora da živi, tako da je naša pomoć neophodna i mi ćemo je realizovati, a u saradnji sa turističkim radnicima, sagledaćemo šta je to što ovom sektoru može pomoći”, dodao je Ćurić, pojasnivši da je jedan od vida pomoći i taj da se određeni privrednici skupštinskim odlukama mogu i osloboditi dijela obaveza.