Novosti

Bečki aerodrom snizio cijene testova


Kako bi svojim putnicima pojednostavio putovanja, Bečki aerodrom je prije početka ljetne sezone godišnjih odmora dodatno snizio cijene za PCR i antigenske testove. Od ponedjeljka, 10. maja 2021. godine, aerodrom Schwechat nudi PCR testove za odrasle po cijeni od 69 €, dok u sklopu porodičnog paketa – test za djecu do 18 godina košta 49 €.

Prethodne najave za testove nisu potrebne, a testiranje je moguće od 7.00 do 19.00 sati, svakim danom od ponedjeljka do nedjelje. Brzi antigenski testovi dostupni su za 25 eura, a za djecu za 15 eura. Testovi se provode u Zdravstvenom centru aerodroma u Office Park 3.

Rezultati za PCR testove gotovi su za svega nekoliko sati i ispostavljaju se u vidu međunarodno priznatog medicinskog izvještaja na njemačkom i engleskom jeziku, dok su rezultati za antigenske testove dostupni u roku od 30 minuta. Bečki aerodrom na ovaj način želi olakšati putovanja poslovnim putnicima, ali i porodicama sa djecom.

Zdravstveni centar Bečkog aerodroma u Office Park 3 pored PCR testova i brzih antigenskih testova nudi i širok spektar drugih medicinskih usluga. Na ukupno 1.200 m2 kupci mogu dobiti kompetentnu medicinsku pomoć. Pored opće medicine, spektar usluga uključuje i internu medicinu, dermatologiju, ortopediju i druge. Centar raspolaže najsavremenijom medicinskom i IT-tehnologijom.