Novosti

Galenika: Farmaceutski gigant sa tradicijom dugom 76 godina


Galenika je prisutna na tržištu već 76 godina i vrijedi za giganta farmaceutske industrije. Pouzdan brend zasnovan na kvalitetu i tradiciji, veoma dobro poznat starijim generacijama, ali i onim mlađim, uvijek je bio izuzetno voljen među svim generacijama korisnika. 2017. godine Galenika je postala dio brazilske NC Grupe, koja obuhvata i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u cijeloj Latinskoj Americi.

Ovo je bila glavna akvizicija NC Grupe u Evropi i rezultirala je pravim strateškim partnerstvom. Na tržištu Bosne i Heregovine Galenika je prisutna sa lijekovima na recept, OTC lijekovima (bez recepta), kozmetičkim proizvodima, kao i dodacima prehrani, uključujući i proizvode za jačanje imuniteta.

Galenika je prošla proces transformacije u kompaniju orijentisanu na budućnost sa jasnom poslovnom misijom i farmaceutsku kompaniju sa inovativnim načinom razmišljanja. Tokom prethodne tri godine kompanija je prošla intenzivni period investicija zahvaljujući kojima se repozicionirala i zauzela visoko i stabilno drugo mjesto po udjelu na farmaceutskom tržištu u Srbiji.

Farmaceutska kompanija Galenika osnovana je 1945. godine. Krajem 2017. godine, postala je dio NC Grupe (www.gruponc.net.br), koja obuhvata i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u cijeloj Latinskoj Americi. Strategija Grupe jeste razvoj Galenike kao moderne i fleksibilne kompanije, fokusirane na istraživanja i razvoj, koja konstantno radi na unaprijeđenju svojih proizvoda za unaprijeđenje zdravlja i kvaliteta života, na zadovoljstvo potrošača i korisnika.