Novosti

Huawei otvorio Globalni centar za transparentnost u oblasti kibernetičke sigurnosti i zaštite privatnosti


Šteta izazvana kibernetičkim kriminalom prijeti da dostigne šest triliona dolara tokom 2021. godine, što je više od treće najveće ekonomije na svijetu, podaci su na koje upozorava Cybersecurity Ventures, vodeći svjetski istraživač u oblasti globalne kibernetičke ekonomije.

Kako bi pomogli pri rješavanju ovog problema, kompanija Huawei otvorila je Globalni centar za transparentnost u oblasti kibernetičke sigurnosti i zaštite privatnosti u kineskom gradu Dongguan.

Ovom prilikom predstavljen je i pravilnik za sigurnost proizvoda, što je prvi put da je kompanija svoj osnovni okvir za sigurnost proizvoda i prakse upravljanja učinila dostupnim industriji u cjelini.

Kibernetička sigurnost važnija je nego ikada  prije. Kao industrija, moramo da radimo zajedno, dijelimo najbolje prakse i gradimo  kolektivne sposobnosti u upravljanju,  standardima, tehnologiji i verifikaciji. Moramo da ponudimo i široj javnosti i regulatorima razlog da vjeruju u sigurnost proizvoda i usluga koje svakodnevno koriste. Zajedno možemo da postignemo balans  između sigurnosti i razvoja u svijetu koji je sve više digitalan”, istakao je Ken Hu.