Tema u fokusu

Travel 4 Fun: Svaku destinaciju možemo realizovati


Ako je išta bilo dobro u proteklom periodu, onda je to činjenica da su građani Bosne i Hercegvoine posjetili zaista veliki broj destinacija u svojoj zemlji. Kazao je ovo Saša Marković, direktor firme Travel 4 Fun, koji je istakao i kako je u Republici Srpskoj veliki broj građana iskoristio vaučere Vlade Republike Srpske i na taj način smanjio cijenu troškova svog putovanja.

Mi smo sve vrijeme radili jednodnevne izlete po cijeloj Bosni i Hercegovini i putnici su bili veoma zadovoljni izborom i organizacijom naših putovanja”, kaže Marković.

Iako je pandemija dovela do otkazivanja velikog broja putovanja, te su u prva dva mjeseca 2020. godine u ovoj firmi morali otkazati sva putovanja, a imali su preko 3.000 pojedinačnih aranžmana, nisu otpustili niti jednog radnika, nisu smanjivali plate, već su tražili nove načine poslovanja.

Agencija Travel 4 Fun nudi aranžmane u cijelom svijetu. Međutim, za vrijeme pandemije građanima BiH najčešće destinacije bile su, osim Bosne i Hercegovine, Srbija, Crna Gora, Turska i Emirati.

Kada govorimo o turističkim ponudama za nas je bilo koja destinacija moguća za realizaciju jer zaista imamo u ponudi na stotine hotela širom svijeta. U sektoru međunarodne trgovine i konsaltinga možemo odgovoriti na zadatak svakog klijenta i tu ćemo sigurno mnogo napraviti u vremenu koje je ispred nas”, istakao je Marković.

Kompanija Travel 4 Fun je osnovana u maju 2019. godine sa sjedištem u Banjoj Luci.

Kada smo osnivali Travel 4 Fun razmišljali smo o tome kako je neophodno da kompanija pored turizma bude registrovana i za neke druge poslovne aktivnosti i to nam je pomoglo da preživimo u ovim teškim poslovnim trenucima i izazovnim vremenima. Moram istaći da je za mene najznačajniju ulogu tokom pandemije napravilo osoblje koje je bilo na raspolaganju sve vrijeme, da u najtežim trenucima naprave najbolje što mogu. Tu im zaista dugujem veliku zahvalnost”, istakao je Marković.

Prošlu godinu završili su sa povećanjem prihoda, naučenim lekcijama, razvijenim sektorom međunarodne trgovine, osposobljenim osobljem u oblasti turizma, finansija i trgovine. Sredinom 2020, kada su svi otpuštali, Travel 4 Fun, kako je kazao Marković, je zapošljavao osoblje i ulagao u uposlenike.

U tom periodu smo radili na dodatnoj edukaciji osoblja i puno toga smo naučili. U 2021. smo ušli spremniji i razvijeniji. Nastavili smo sa zapošljavanjem i angažovanjem novih kolega. Razvili smo nova partnerstva i proširili tržišta. Danas intenzivno radimo na četiri kontinenta u oblasti međunarodne trgovine i turizma. Spajamo klijente i kroz konsultantske usluge u oblasti međunarodne trgovine širimo naš biznis. U oblasti turizma smo omogućili putnicima da kroz jednodnevne izlete upoznaju na najbolji način Bosnu i Hercegovinu. Putnicima smo omogućili da uz kvalitetnu uslugu i pristojnu cijenu dobiju put za Tursku, Emirate i Egipat. Sa svojim partnerima svakodnevno proširujemo turističku ponudu u cijelom svijetu”, kazao je Marković.

Kao prednosti zbog kojih bi putnici trebali izabrati ovu firmu, Marković je istakao sigurnost, pouzdanost, kvalitet i odličnu cijenu.

Mi se radujemo novim izazovima, idemo u susret njima i vjerujemo u sebe. U narednom periodu očekujemo proširenje našeg tima, veći broj realizovanih aranžmana, organizacije velikih događaja, te velike poslove u međunardnoj trgovini. Kada pogledamo iza sebe vidimo mnogo naučenih lekcija, a kada pogledamo ispred sebe želimo da to naučeno iskoristimo najbolje što je moguće za nas i naše klijente”, zaključio je Marković.

Piše: Minela Pamuk