Tema u fokusu

Završen projekat “Brzorastuće kompanije u BiH”


B2B susretom na Ravnoj planini završen je projekat Brzorastuće kompanije u BiH, koji je trajao proteklih šest mjeseci, a koji organizuju Poslovne novine, u suradnji sa analitičkom bonitetnom kućom LRC, članicom LRC grupe.

Tokom ovog projekta, radili smo sveobuhvatnu kampanju, u kojoj smo promovisali brzorastuće kompanije.

Na konferenciji „Tajne uspjeha brzorastućih u BiH”, koja se održala u Tarčin Forest Resort & Spa, ove kompanije su imale priliku predstaviti se, te ispričati svoje uspješne priče. Zadivljujuće je da su taj dan svi prisutni govorili o tome da su i tokom pandemije, kao i početkom ove godine zaposlili veliki broj novih radnika, a neki su iskoristili novonastalu situaciju, pa su uspjeli i povećati prihode, te proizvodnju u svojoj kompaniji.

Uz samu konferenciju, odlučili smo se na društveno odgovaran čin, pa je tako svaki učesnik za svoju brzorastuću firmu zasadio drvo, koje će rasti u znak njihovog uspjeha.

Nakon konferencije održali smo i dva B2B susreta, na kojem su se okupile uspješne brzorastuće i bonitetno pouzdane kompanije, koje su imale priliku da se umreže, upoznaju, razmjene iskustva i ostvare nove poslovne veze. Susreti su održani u prirodnom ambijentu, pa je tako jedan bio u parku Ravne 2, gdje smo nakon ručka i upoznavanja obišli sa dr. Semirom Osmanagićem tunel Ravne 2, a uz sve to pridružila nam se zvijezda sevdaha Hanka Paldum. Zadnji je bio na Ravnoj planini, gdje smo išli gondolom do jezera u sklopu Ski centra Ravna planina. Drugačiji ambijent, rezultirao je oduševljenjem prisutnih, pa tako niko nije ostao nezadovoljan ovim druženjima.

Kroz digitalnu kampanju objavili smo preko 50 uspješnih priča brzorastućih kompanija u BiH, a neke od njih su objavljene u luksuznom printanom izdanju Poslovnih novina, u kojem smo objavili i rang-liste cca 1400 brzorastućih u BIH i regionu.

Zahvaljujemo se na saradnji i podršci generalnom pokrovitelju projekta Brzorastuće kompanije u BiH, NLB banci, logističkom partneru City Špedu, oficijelnom partneru za gorivo BSP Oilu, telekomunikacijskom partneru BH Telecomu.

Također se zahvaljujemo kompanijama koje su učestvovale i podržale projekat Brzorastuće kompanije u BiH, a to su: Zendev, Zira, Manpower, Majnex, DSC, Establish, Granof, Pro Team,GS Tvornica mašina Travnik, Derubis Yahts, PZU Eurofarm, TQM, Iscraemeco, NPL Project, Hotel Termag Jahorina, Euroguma, BH EUROPART, RR-Team, Mistral, Inter-Engs Innovations, JP “Olimpijski bazen Otoka”, Kristal, Halcom, Poliklinika Orthos, JP Nacionalni park Una, Commerce Engineering, Fabrika Cemetna Lukavac, Prointer ITSS, Grakop, JP “ONSA”, Eastern Mining, Best solution Company, Bosfor Stil, Establish, Neimari Šerići, Tacta, Pro Team, MFC, KLIKA, TX TV, JP RTV Zenica, LRC Inkasso, LRC BIS, te se zahvaljujemo na institucionalnoj podršci Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, Privredne komore Republike Srpske, načelnicima opština Kreševo, Han Pijesak, Hadžići, Pale, Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo i doktoru Semiru Osmanagiću.

Piše: Sibila Mujanović