Tema u fokusu

Ema Company sa sestrinskom firmom ulaže u logistički i autocentar u Brčkom


Iako je obim posla u prošloj godini u firmi Ema Company iz Brčkog bio dosta manji, uspjeli su da 2020. završe pozitivno.

Muhamed Čaušević priznao je da ni prva polovina ove godine nije bila znatno bolja, tek je u posljednjih mjesec i po stanje nešto bolje.

Nove saradnje ne ostvarujemo trenutno jer su svi na nekom oprezu kada je u pitanju proširenje poslovanja i dogovaranja novih poslova. Mi imamo tri distributivna centra, u Brčkom nam je centralno skladište, te u Banja Luci i Sarajevu imamo ispostave. Poslujemo na teritoriji cijele BiH, imali smo neke manje izvoze, ali u budućnosti imamo u planu da se usmjerimo na izvoz”, kazao je Čaušević.

Firma Ema Company postoji od 2002. godine i bavi se striktno uvozom i distribucijom konditorskih proizvoda, a kako je kazao Čaušević, plan im je i da se šire.

Imamo jedan novi projekt koji bismo trebali realizovati u narednoj godini sa našom sestrinskom firmom Emma Transporti, to je firma koja je nastala iz firme Ema Company, gdje imamo znatno ulaganje u jedan logistički centar i auto centar na području Brčkog. Samim time očekujemo i zaposlenje 15 do 20 novih radnika”, poručio je Čaušević.

Godinama je ova firma rasla i razvijala se, te njihovi sadašnji kapaciteti iznose preko 2.500 kvadratnih metara poslovnog prostora, što ih čini konkurentnim na tržištu. Pokrivenost kompletne BiH omogućena im je uz pomoć 40 komercijalnih vozila koja su u vlasništvu firme, a imaju i 50 uposlenika. Ema Company raspolaže sa 5.000 kupaca na području cijele BiH.

“Trudimo se da tržištu ponudimo najkvalitetnije proizvode po pristupačnim cijenama i da našim kupcima ponudimo kvalitetniju uslugu i brzu dostavu. Bavimo se veleprodajom i maloprodajom široke palete čokolada, voćnih sokova, lizalica te robe široke potrošnje. Naš kvalitetan i odan rad ogleda se u tome da smo glavni zastupnici i distributeri za teritoriju Bosne i Hercegovine dugi niz godina visoko rangiranim turskim proizvođačima. Glavni zastupnik i distributer smo fabrike čokolade Şölen već 12 godina, te fabrike voćnih sokova Dimes, fabrike lizalica Yakar te drugih”, kažu iz ove kompanije.

Piše: Minela Pamuk