Novosti

Bijeljina dobija studentski dom, u izradi projektna dokumentacija


Sredstva za izgradnju studentskog doma u Bijeljini biće planirana u republičkom budžetu za iduću godinu, a Grad Bijeljina obezbijediće lokaciju i neophodne dozvole, navodi SrpskaInfo.

Izgradnja studentskog doma, sredstvima Vlade Srpske, planirana je u neposrednoj blizini Centra za visoko obrazovanje, pojašnjavaju u Gradskoj upravi Bijeljina.

Savjetnik gradonačelnika Radiša Petrović kaže da je lokalna uprava pokrenula proceduru izbora izvođača radova za rušenje objekata stare štale, koja je korištena za praksu u Poljoprivrednoj školi.

– Upravo na ovoj lokaciji planirana je izgradnja novog studentskog doma. Projektna dokumentacija je u izradi, a naša obaveza je da, osim lokacije, pripremimo i sve neophodne saglasnosti – rekao je Petrović.

Planirani kapacitet studentskog doma je 300 ležajeva i 12 smještajnih jedinica za profesore, uz planirane sadržaje na 6 etaža.

U Bijeljini, inače, studira oko 3.000 mladih, koji u drugom po veličini gradu u Srpskoj nemaju adekvatan smeštaj, pa godinama za stanovanje koriste Đački dom.

Izgradnja objekta za studente neophodna je, kako zbog smještaja, tako i zbog svih pratećih sadržaja, upozoravali su godinama iz Udruženja mreže savjeta učenika RS i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, navodi portal SrpskaInfo.