Tema u fokusu

Legend – brzina i izazov osnov su razvoja i napretka preduzeća


Legend d. o. o. Istočno Sarajevo je preduzeće osnovano kao izraz težnje vlasnika da svoj aktivizam i energiju prenese u privredu. Posle prvih nekoliko manje uspješnih pilot-projekata, preduzeće svoje mjesto nalazi u veletrgovini industrijskom robom, soli za posipanje puteva, bitumenom te tečnim gorivima. Vodeći se maksimom da su brzina i izazov osnov razvoja i napretka preduzeće je napredovalo svake godine sve više i zauzimalo vodeće pozicije na tržištima na kojima posluje. Prepoznat od kupaca i dobavljača, Legend d. o. o. je brzo izgradio odličnu reputaciju i postao prepoznatljiv brend.

Direktor i vlasnik kompanije Mladen Lučić ističe da Legend d. o. o. nastoji da napreduje i raste iz dana u dan, pronalazeći nove načine poslovanja, nova tržišta i nove izazove. „Naše preduzeće je odraz karaktera zaposlenih i mene na njegovom čelu, ambiciozno, jako i posvećeno ostvarenju cilja. Trudimo se da naši kupci u nama vide oslonac u svom poslovanju i partnera koji im olakšava ostvarenje njihovih ciljeva. Svi naši zaposleni su orijentisani na kupca i njegove potrebe te nastoje da u najkraćem roku iznađu rješenje i obezbijede kupcu traženo. U ovom vremenu je potrebno biti stalno u pokretu i stalno se usavršavati. Ne možemo biti statični i čekati, za sve se moramo sami izboriti i mi znamo kao da to uradimo.

Izgradnja hotelsko-apartmanskog kompleksa na Jahorini

Pored poslovanja u sferi industrijske robe, Legend se bavi i građevinarstvom i turizmom, trenutno kroz izgradnju hotelsko-apartmanskog kompleksa Snježna dolina na Jahorini. Kompleks se nalazi udobno smješten u dolini Obućina bara, tik uz novoizgrađenu stazu sa šestosjedom, vještačkim osnježavanjem i ostalom infrastrukturom za potpun zimski ugođaj. Pored zimskih aktivnosti ova lokacija nudi i kvalitetne sadržaje za ljetni turizam, s obzirom da se nalazi izdvojena iz urbanog dijela Jahorine, sa dovoljno pješačkih staza, kao i staza za vožnje kvadovima. Blizina šume stvara ugodan osjećaj boravka u netaknutoj prirodi i garantuje smanjenu buku i veći mir. Snježna dolina predstavlja ostvarenje davnašnje želje vlasnika za izgradnjom kompleksa na ovoj lokaciji i otvaranja ovog dijela Jahorine za posjetioce.

S obzirom na to da sam često boravio na ovom dijelu Jahorine, uvijek me privlačila ova dolina i veličanstvenost planine koja je okružuje. Pitao sam se kako niko do sada nije pokrenuo inicijativu za izgradnju kompleksa na jednoj ovakvoj lokaciji. Onog momenta kada smo stvorili mogućnost da krenemo u ovu investiciju nismo čekali već smo pokrenuli akcije koje su dovele do toga da sada radimo najveću investiciju na ovom dijelu planine i ostvarujemo san. Naša Snježna dolina će postati jedno od najpopularnijih mjesta na planini sa svim sadržajima koji su potrebni za boravak u svim godišnjim dobima i vremenskim uslovima. Gledajući kako naš projekat raste i napreduje postajemo svjesni ispravnosti naših odluka i njihove pravovremenosti.

Očekuje se da Snježna dolina bude spremna da primi prve goste u prvoj polovini 2022. godine, a iz Legenda najavljuju da će nivo usluge u kompleksu biti na zavidnom nivou.

Mi gradimo kompleks sa visokokvalitetnim materijalima koji će naše objekte učiniti ugodnim za boravak, dugotrajnim i sa odličnim svojstvima u pogledu termike, vodootpornosti, paropropusnosti i čvrstoće. Svi kupci i posjetioci će moći da se osjete sigurno i udobno“, naglašava Lučić.

Cilj nam je da stalno napredujemo i usavršavamo se

Osim navedenog, planovi kompanije Legend d. o. o. za dalji razvoj na polju građevinarstva i investicionih nekretnina u zemlji i inostranstvu se oslanjaju na izgradnju modernih stambeno-poslovnih kompleksa u većim gradovima zemlje i okruženja. Takođe, nastavlja se i dalji razvoj poslovanja u trgovini industrijskom robom kroz pronalaske novih tržišta nabavke i prodaje. „Mi se uvijek trudimo da napredujemo i usavršavamo se. Veliku pažnju posvećujemo razvoju našeg poslovanja i naših kadrova. S obzirom na to da smo mi ekonomija u razvoju i nemamo previše pozitivnih primjera kod nas, trudimo se da pronađemo uspješne metode i prakse iz razvijenih zemalja i primijenimo ih u našem sistemu. Nadamo se da će naša privreda ubrzano stići razvijena tržišta Evrope i svijeta i da ćemo moći biti konkurentni na svim nivoima“, kaže za kraj Mladen Lučić.

Piše: Irena Vasić Dobrić