Novosti

Termoglas preselio kompletnu proizvodnju u Banoviće


Povodom 20 godina poslovanja, kompanija Termoglas je početkom septembra otvorila pogon za obradu stakla u opštini Banovići, na 10.000 m2. Ovim potezom, Termoglas je preselio kompletnu proizvodnju sa ranijih lokacija u Banoviće, rekao je za portal eKapija Mehmed Alispahić, direktor Termoglasa.

– Od ove godine smo preselili svu proizvodnju iz Živinica i Ljubača kod Tuzle na jedno mjesto u Banovićima, na adresi Oskova bb. Razlog je što smo kupili veliki objekat od 10.000 m2 proizvodnog prostora koji je zadovoljavao naše potrebe – kaže Alispahić.

Ističe da su sada stvoreni uslovi za povećanje proizvodnje u narednom periodu.

– Postoji kontinuirano povećanje potražnje za našim proizvodima na tržištu EU. Firma računa na rast u narednom periodu barem u dosadašnjem nivou, a koji je bio 10 do 20% godišnje.

Firma Termoglas je osnovana u Živinicama 2001. godine, sa primarnom i jedinom djelatnošću – obrada i promet stakla. Od 2015. godine, zbog nedostatka prostora investirali su u pokretenje proizvodnje na području Tuzle, u Ljubačama, gdje su sagradili halu od oko 2.000 m2.

Od 2018. godine postoji i prodajni objekat firme u Sarajevu.

Direktor Termoglasa kaže da su uvijek bili odgovorni prema kupcima, pružajući im kvalitet proizvoda i usluga.

– Naši kupci su riješili sve svoje probleme sa staklom od kada rade sa nama, to nam je bio moto. Zbog toga nismo imali fluktuaciju kupaca, stari kupci su ostajali, a novi su dolazili što je razultiralo kontinuiranim rastom tokom 20 godina – navodi Alispahić.