Novosti

Beč je jedna od najboljih turističkih destinacija 2022.


Uprkos ograničenjima u prethodnoj godini, želja za putovanjima je i dalje velika. Američki portal Bloomberg i britanski The Independent, dva vodeća međunarodna medija, uvrstili su Beč na listu najboljih turističkih destinacija za 2022. godinu.

Američki medij Bloomberg proglasio je Beč ove godine jedinom evropskom prijestolnicom među 25 najuzbudljivijih turističkih destinacija na svijetu. Bloomberg-ove preporuke za putovanja, koje izlaze jednom godišnje, ubrajaju se među najutjecajnije u SAD-u.

Beč je pridobio urednike Bloomberga sa inovativnim hotelima koji povezuju historijski šarm sa modernim aspektima i raznovrsnom kulturnom ponudom te kulinarskim bogatstvom.

Slična je i ocjena Independenta, koji pored kulinarskog, kulturnog i historijskog naslijeđa poseban naglasak stavlja na novu klimatski prihvatljivu noćnu željezničku liniju do Pariza. Isti stav po pitanju linije Pariz – Beč je zauzeo i britanski Financial Time”.

– Ovakva priznanja pokazuju da Beč uprkos pandemiji spada u najbolje turističke destinacije. To daje nadu za 2022. godinu. Mnogobrojne inicijative grada za podršku turizmu obećavaju i imaju efekta – izjavio je Peter Hanke, član bečke vlade, javlja Eurocomm-PR Sarajevo.