Novosti

Musk prvi na Bloombergovoj listi najbogatijih na svijetu


Elon Musk, direktor Tesle i vlasnik Twittera i dalje je najbogatiji čovjek na svijetu, vrijednost njegove imovine procjenjuje se na 232 milijarde dolara, objavio je Blumberg listu najbogatijih.

Prema Blumbergovoj listi milijardera (Bloomberg Billionaires Index), Maskovo bogatstvo je za godinu dana poraslo za 95 milijardi dolara.

Na drugom mjestu nalazi se izvršni direktor LVMH Bernar Arno sa bogatstvom od 165 milijardi dolara.

Jef Bezos (Amazon) je na trećoj poziciji sa oko 153 milijarde dolara, a slijede osnivač Microsoft Bill Gates sa oko 123 milijarde dolara i izvršni predsjednik kompanije Orakl Leri Elison sa oko 122 milijarde dolara, navodi se na sajtu “Bloomberga”.

Na šestom mjestu je suosnivač Gugla Leri Pejdž sa oko 120 milijardi dolara, a samo korak iza njega investitor Voren Bafet sa bogatstvom od 116 milijardi dolara.

Drugi suosnivač Google Sergej Brin je na osmom mjestu sa 114 milijardi dolara, a na devetom nekadašnji izvršni direktor Microsoft Stiv Balmer sa 112 milijardi dolara.

Na kraju liste od 10 najbogatijih je vlasnik kompanije Meta Mark Zakerberg sa imovinom od oko 111 milijardi dolara, prenosi “NovaEkonomija”.