Novosti

Poznat datum svečanog otvaranja tvornice keksa i vafla “Lasta” u Čapljini


Čapljinska tvornica keksa i vafla Lasta u Čapljini nakon uspješne probne proizvodnje slastica na jugu naše zemlje odlučila je upriličiti i svečano otvaranje savremenog tvornice koje se doslovno digla iz pepela i već zauzela značajno mjesto u bh. ekonomiji.

Kako nam je iz Uprave Čapljinske Laste kazano svečanost će biti upriličena u srijedu, 18. maja, s početkom u 11:30 sati, kad će nakon nekoliko godina vršene rekonstrukcija na starom objektu hercegovačke fabrike, “Lasta” svečano otvoriti svoja vrata u potpuno “novom ruhu”.

Lasta će u Čapljini na ovaj značajan dan ugostiti brojne uzvanike iz svijeta biznisa zemlje i regije, ali i sve predstavnike medija.

“Cilj nam je podijeliti dio pozitivne energije i primjerom pokušati utjecati na druge da stvaraju i ostaju u našoj državi“, naveli su iz “Laste”.

Vlasnik tvornice Petar Ćorluka, koji je kupio i oživio nekadašnjeg privrednog giganta na jugu naše zemlje, kada su svi digli ruke od “Laste”, i donio malo optimizma u sivilo bh. ekonomije, za naš portal je kazao ranije, da je osiguran plasman proizvoda i za evropsko tržište, ali da je cilj bio prvo zadovoljiti domaće potrošače vrhunskim proizvodima.

“Ako budu zadovoljni domaći kupci, proizvodi će ići dalje, jer ako ne uspije na domaćem tržištu, nema se šta pokušavati na evropskom“, objasnio je Ćorluka.

Čapljinska “Lasta” je obnovljena iz temelja i opremljena modernom tehnologijom najpoznatijih njemačkih proizvođača, u što je samo za mašine investirano više od 10 miliona eura.

U sklopu modernizacije su na objekt postavljeni solarni paneli koji će im proizvoditi struju, što je od neprocjenjivog značaja, posebno ako se uzme u obzir činjenica da su zbog visokih računa za struju hercegovačke tvornice doživljavale propast.

Fena