Novosti

Službeno je otvoren NEM Dubrovnik 2022.


Najutjecajniji lideri TV industrije ponovno su stigli u Dubrovnik povodom TV marketa koji donosi ekskluzivne premijere, panele, prezentacije i prilike za networking.

Prvi dan bio je rezervisan za premijeru visokobudžetne španjolske serije Boundless koja će premijerno prikazati na Amazon Primeu 10. lipnja

Ključno regionalno događanje u TV industriji, smješteno u jedan od najljepših hrvatskih obalnih gradova, ponovno je okupilo vodeća imena televizijske profesije i biznisa. Na deveto izdanje poznatog TV marketa NEM Dubrovnik 2022, najbolji svjetski medijski stručnjaci, panelisti i prezenteri stigli su kako bi komentirali nove trendove, različite strategije i promjene u televizijskoj branši. Počevši jučer, Hotel Dubrovnik Palace postao je središte brojnih prilika za networking i relevantnih događanja.

TV market počeo je sa sastancima i druženjima u predivnim restoranima koji su bili idealna uvertira u prvi dan NEM Dubrovnika 2022, iza kojeg stoji hrvatska agencija za marketing i TV industriju Mediavision.

Svečano otvaranje u Dubrovniku ove je godine preuzeo ZDF Studios, produkcijsko-distribucijski odjel njemačke javne televizije ZDF koji je specijaliziran za internacionalne koprodukcije, preuzimanje licenca i promoviranje ZDF-ovih programskih brendova. Nakon pića dobrodošlice, Robert Franke (Vice President Drama, ZDF Studios) i Mirela Nastase (Director Drama, ZDF Studios) održali su uvodni govor i predstavili ekskluzivnu premijeru nove španjolske miniserije Boundless. Povijesna serija tematizira revolucionarnu plovidbu istraživača Ferdinanda Magellana koja će percepciju svijeta. „Kultni istraživač i moreplovac poput Magellana je sam po sebi brend“, objasnio je Franke.

Visokobudžetna serija, čija se premijera očekuje 10. lipnja na Amazon Primeu, snimana je u Dominikanskoj Republici, Baskiji, Madridu i Sevilji.

Prije početka samog prikazivanja, gledateljima su se kroz Q&A predstavili i Susanne Frank (Director Drama, ZDF Studios) te glumci Gonçalo Diniz i Niccolò Senni, a virtualno se uključio i Miguel Menéndez de Zubillaga (Executive Producer). U seriji također glume Álvaro Morte (Money Heist) i Rodrigo Santoro (Westworld) u glavnim ulogama.
„Bila je prava odluka da producenti ostanu vjerni izvornoj priči i predstave je publici na originalnom jeziku. U suprotnom, mnogo se toga izgubi u prijevodu i izvedba gubi na snazi. Danas streaming platforme donose sve više lokalnog sadržaja što publika sve bolje prihvaća. Uvijek preferiramo autentičan sadržaj jer se publika snažnije s njim poveže“, izjavio je Robert Franke.

NEM Dubrovnik 2022 prvi je dan zaokružio partyjem na rooftop terasi, uz spektakularan pogled na Jadran, izvrsnu hranu, druženje i plesanje. Nezaboravna večer uspostavila je pravu atmosferu za nadolazeće intrigantne panele, govornike i ostatak programa u danima koji slijede. Što nas sve očekuje pronađite na službenoj stranici NEM Dubrovnik 2022. gdje se nalazi raspored događanja i popis potvrđenih sponzora i tvrtki koje prisustvuju..

Nezaobilazan B2B događaj za CEE regiju

NEM Dubrovnik je B2B konferencija koja se održava svake godine i posvećena je razvitku TV industrije u zemljama CEE regije. Redoviti su gosti na konferenciji predstavnici televizijskih kuća koje nude program na pretplatu, program na nekodiranim kanalima, tehnološke kompanije, davatelji usluga streaminga i telekomunikacijskih usluga te drugi operateri koji omogućuju gledanje televizijskih programa, ali isto tako i mnogi glumci, producenti, režiseri, scenaristi i drugi profesionalci iz audiovizualne industrije.

Proteklih su godina na NEM-u Dubrovnik sudjelovali predstavnici više od 180 velikih globalnih i lokalnih kompanija, među ostalima Eutelsat, Deutsche Telekom, A1 Telekom Austria Group, United Group, Comcast, Irdeto, Global Agency i HBO Adria te BBC Studios, ViacomCBS, Disney, NBCUniversal, Warner Bros., Fremantle, Sony Pictures Television, Pickbox, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viasat World, Telekom Srbija Group, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL Hrvatska, RTL Hungary i mnogi drugi.

New Europe Market

New Europe Market (NEM) zajednički je naziv za niz događaja koje organizira Mediavision, hrvatska agencija za marketing i televizijsku industriju. NEM se već tradicionalno održava u Dubrovniku, a 2019. godine prvi je put održan i NEM Zagreb posvećen televizijskom stvaralaštvu. Kako je 2020. godina bila godina velikih izazova, putem nove platforme NEM Network omogućili smo profesionalcima koji rade u TV industriji da, usprkos ograničenim mogućnostima putovanja, i dalje budu u kontaktu.

Sve informacije o događaju i cijenama dostupne su na službenoj stranici NEM Dubrovnik 2022.