Novosti

Ministarstvo privrede KS – Online promocija Programa poticaja male privrede za 2022. godinu


Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo 14. jula organizirat će online promociju Programa razvoja male privrede, koji se ove godine sastoji od 10 pojedinačnih programa i podrazumijeva grant i kreditna sredstva za privrednike iz kategorije malih i srednjih preduzeća.

Od ukupno 8,9 miliona KM za kreditnu liniju sa 100 posto subvencioniranom kamatom, planirano je pet miliona s projekcijom više od 100 miliona ukupne vrijednosti kreditnih sredstava koja će biti dostupna privrednicima, te 3,9 miliona grant sredstava za ostalih devet programa među kojima su program zapošljavanja u IT i BPO industriji, subvencioniranje i refundiranje troškova tehnološke modernizacije, uvođenja digitalizacije i standardizacije poslovanja, podrška mladima u osnivanju startup biznisa, poticaj razvoju ženskog poduzetništva i drugi programi.

“Pridružite nam se na online promociji i saznajte više o ovim programima i javnim pozivima na osnovu kojih se ostvaruje pravo na ova grant sredstva. Ove godine unijeli smo dosta promjena, kriteriji šifri djelatnosti su relaksiraniji, a grant sredstava za određene programe uvećana. Online promocija je prilika da razjasnite sve nedoumice koje imate u vezi s prijavom na javne pozive”, poručio je privrednicima ministar privrede KS Adnan Delić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

FENA