Novosti

Ministar Mijatović i načelnik Čengić najavili dobru saradnju u narednoj godini


U nizu sastanaka koje ministar privrede Kanton Sarajevo Zlatko Mijatović organizuje s načelnicima općina Kantona Sarajevo, danas je održan radni sastanak s načelnikom Općine Stari Grad Irfanom Čengićem, uz prisustvo njihovih najbližih saradnika.

Ministar Mijatović je poručio da ovo ministarstvo Općini i načelniku Čengiću i dalje ostaju na raspolaganju, te je otvoreno za sve oblike saradnje, pogotovo na konkretnim projektnim prijedlozima koji će rezultirati poboljšanjem kvaliteta života građana Starog Grada, ali i čitavog Kantona Sarajevo.

“Posebno interesantna tema je projekt izgradnje skywalka na Špicastoj stijeni, a danas smo razgovarali o načinu na koji Ministarstvo privrede može doprinijeti njegovoj realizaciji, te o benefitima koje jedan takav sadržaj može značiti za turizam“, rekao je Mijatović.

Načelnik Čengić je izrazio zadovoljstvo susretom s predstavnicima Ministarstva i mogućnosti razmijene ideja i definisanja budućih koraka u zajedničkim projektima.

„Ističem važnost ovakvih radnih susreta za razliku od onih protokolarnih. S ministrom Mijatovićem i njegovim timom smo razgovarali o projektima iz nadležnosti Ministarstva privrede KS iz oblasti poljoprivrede, šumarstva, vodozaštite, turizama, veterinarstva, upravljaljanja izletištima i podrške poduzetništvu. Uska saradnja Općine i Ministarstva u ovim oblastima je vrlo značajna“, poručio je načelnik Čengić.