Novosti

Opština Višegrad pristala da OC Jahorina preuzme Andrićgrad


Skupština opštine Višegrad usvojila je zaključak da Olimpijski centar Jahorina preuzme Andrićgrad.

Načelnik opštine Mladen Đurević ocijenio je da je to veoma dobra odluka i za Višegrad i za Andrićgrad.

Odbornici su tokom jučerašnjeg zasjedanja, koje je trajalo 13 časova, razmatrali, a potom i prihvatili pismo namjere predstavnika državnog kapitala u Andrićgradu o poslovanjo ovog kompleksa, prenio je Glas Srpske.

Razmotren je i Nacrt Sporazuma o daljem funkcionisanju pruge Mokra Gora-Višegrad.

Cilj preuzmanja Andrićgrada od OC Jahorina je spajanje turističke regije Jahorina, Andrićgrad, Mećavnik i Zlatibor.

“Cilj nam je da od Jahorine, preko Tare, do Zlatibora napravimo jednu turističku regiju, a da Andrićgrad i Mećavnik budu vezivni faktori. Plan je da ljudi koji zimuju sedam dana na Zlatiboru, Tari ili Jahorini, dva dana provedu u Andrićgradu. Takođe, imamo zajedničku ideju sa opštinom Bajina Bašta da pokrenemo realizaciju projekta Gondola od Perućca do Mitrovca i da na taj način zaokružimo čaroban prsten oko Drine, gondolom do Perućca, pa brodom do Andićgrada”, rekao je ranije direktor O.C Jahorina Dejan Ljevnjaić.

Opština Višegrad (Skupština opštine)je jedan od akcionara Andrićgada, ostali su Vlada RS i preduzeće Lotika Mokra Gora (Srbija) Emira Kusturice.

Prema ranijim najavama, opština Višegrad i Vlada RS prenijet će na OC Jahorina svoje udjele u Andrićgradu koji zajedno iznose 78 odsto, dok će Lotika zadržati udio od 22 posto.

Indikator.ba