Novosti

Firma Sportek zaposlit će još 200 radnika, prosječna plata 1.000 KM


U “Sporteku” je danas zaposleno 1.986 radnika koji su, rekao je Đokić, zadovoljni tačnošću i redovnom platom u okviru dogovorene vrijednosti, uz mogućnost stimulacije za dodatno ostvareni učinak

Predstavnik fabrike obuće “Sportek” u Kotor Varošu Goran Berić rekao je da je u proteklih 20 godina u infrastrukturu fabrike uloženo oko 62 miliona KM.

Svjesni smo činjenice da je nedostatak kvalitetne radne snage na tržištu naš glavni problem, ali plan je da do kraja godine zaposlimo još 200 radnika i obezbijedimo da prosječna plata bude minimalno 1.000 KM“, rekao je Berić.

Jučer je ovu kompaniju posjetio ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić te je rekao da se tu u kontinuitetu prave pozitivni poslovni koraci u pogledu razvoja tehnologija koje operativno daju rezultate, ali i u ukupnom povećanju broja radnika.

U “Sporteku” je danas zaposleno 1.986 radnika koji su, rekao je Đokić, zadovoljni tačnošću i redovnom platom u okviru dogovorene vrijednosti, uz mogućnost stimulacije za dodatno ostvareni učinak, prenosi Biznis.