Naslovnica Dešavanja Neum će konačno dobiti turističku zajednicu

Neum će konačno dobiti turističku zajednicu

Izmjene Zakona u turizmu s nestrpljenjem očekuju mnogobrojni turistički djelatnici kao i jedinice lokalne samouprave.

Kako je najavljeno, turističke zajednice bit će “vraćene” na razine općina, čemu se u HNK-u najviše raduju u Neumu i Međugorju, mjestima koja posjeti najveći broj turista.

U Općini Neum potvrdili su za Čapljinski portal kako su krenuli u aktivnosti oko formiranja Turističke zajednice Neum.

– U formiranju smo turističke zajednice koju nismo imali 20 godina. Nadam se da ćemo do kraja godine imati sjednicu Općinskog vijeća na kojoj će biti usvojeni Statut i Pravilnik TZ Neum. Na taj način Turističku zajednicu Neum možemo do kraja godine registrirati i formirati, jer imamo veliki potencijal i puno mogućnosti koji se mogu iskoristiti na kvalitetan način – rekao je ranije načelnik Neuma Dragan Jurković.

Sličnog je mišljenja i Darijo Maslać, tajnik Udruge hotelijera Neum.

– Turistička zajednica Neum mora biti nositelj turizma u Neumu. Dosadašnja praksa plaćanja boravišnih pristojbi pokazuje da se u Neum vraća mali postotak novca. S obzirom na broj noćenja koje Neum ostvari, povrtah tih sredstava je trenutno mizeran – kaže za Čapljinski portal Maslać.

Smatra da će se to promijeniti formiranjem Turističke zajednice Neum.

– Postojanjem turističke zajednice na lokalnoj razini, Općine Neum, ta sredstva će ostati u Neumu i ona će raspolagati lijepim svotama i biće dosta novca za realiziranje projekata, podizanje turističke ponude na veću razinu preko posjeta sajmovima i različitih projekata – rekao je Maslać.

– Svi mi radnici u turizmu u općini Neum se tome jako radujemo i iskreno se nadamo da će Turistička zajednica Neum od samog početka biti postavljena stručno i kvalitetno – zaključio je.

(Indikator.ba)