Turizam i ekologija

Panoramski točak stiže u Tuzlu


Turistička zajednica Grada Tuzla u partnerstvu sa kompanijom Bingo i uz podršku Grada Tuzle prvi put će ovog proljeća na Trgu slobode instalirati tzv. “Panoramski točak” visine 22 metra. 

Na taj način nastoji se obogatiti turistička ponuda u Gradu Tuzla u predsezoni a, podsjećanja radi, zvanična turistička sezona u kompleksu Panonskih jezera počinje 1. juna. 

Kako navode iz Turističke zajednice nova i jedinstvena atrakcija rotirajuće panorame, koja po prvi puta dolazi u BiH, će dati zamaha daljnjoj i snažnijoj promociji grada Tuzle, ali i još jednu potvrdu opredijeljenosti kompanije Bingo da kroz saradnju sa javnim sektorom unapređuje kvalitet života građana Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele BiH.

U proteklih 20 godina grad Tuzla je otvaranjem Panonskih jezera i ulaganjem u razvoj turizma izgradio svoju turističku ponudu i iz godine u godinu privlači sve veći broj turista i posjetilaca.

Turistička ponuda grada je najvećim dijelom vezana za ljetnu sezonu i kompleks Panonskih jezera, ali se u kontinuitetu radi i na drugim kulturno-zabavnim sadržajima tokom cijele godine.

Postavljanjem ovog panoramskog točka će se zasigurno dodatno ukrasiti i upotpuniti sadržaj u gradu Tuzli, budući da slične atrakcije krase brojne evropske i svjetske metropole i postaju dio vizure gradova – ističu u Turističkoj zajednici Grada Tuzla. 

Radovi na montaži panoramskog točka počinju 17. aprila, a očekuje se da će biti stavljen u funkciju 20. aprila. Na Trgu slobode panoramski točak ostaje, kako je planirano, do 21. maja 2023. godine. 

Fena