Tema u fokusu

„Moć povjerenja“ i „Women in Tech“ u fokusu konferencije „Pouzdanost 2022“


Zadnji mjesec u godini najčešće je vrijeme kada se svode računi, poslovni i životni, donose odluke kojih se namjeravamo držati u godini koju iščekujemo, ali je i tradicionalno mjesec kada se uspješni poslovni ljudi druže na konferenciji “Pouzdanost 2022“ koju, osmu godinu zaredom, organizuju bonitetna agencija LRC BIS sa Poslovnim novinama i LRC Inkassom (koje zajedno čine LRC Group), u partnerstvu sa Huawei Technologies d. o. o. Sarajevo.

Hotel Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort biće, 22. decembra, mjesto okupljanja i povezivanja vlasnika kompanija s najvećim bonitetnim ocjenama, kojima će biti dodijeljeni certifikati bonitetne pouzdanosti.

Prvi modul konferencije nosi naziv “Moć povjerenja”, što će biti i tema o kojoj će govoriti gost predavač Darko Mirković, CEO kompanije za konsalting u poslovanju i stručno usavršavanje zaposlenih Alterna International i zastupnik motivacijske i škole samorazvoja pod licencom Briana Tracy.

O ovoj temi govorit će i istaknuti uspješni privrednici – kako uspijevaju zadržati povjerenje, ne samo svojih klijenata, već i uposlenika, što je nerijetko mnogo važnije, ima li ozbiljnog biznisa bez povjerenja i vjerovanja, možemo li i šta učiniti da riječ i džentlmenski dogovor u biznisu budu jednako vrijedni kao i pečat na ugovoru.

Zakonski okviri u poslovanju, olakšice pri pokretanju kompanija, posebno za strance, jesu iznimno važni, ali bez povjerenja u sistem, u zakone i u ljude, grade se kule u zraku. Cilj nam je stvoriti temelje na kojima ćemo nove generacije biznismena „učiti“ važnosti povjerenja u poslu.

Drugi modul konferencije „Pouzdanost 2022“ je panel pod nazivom „Women in Tech“ koji će razbiti stereotipe da u visoko tehnološkim industrijama rade samo muškarci. Dapače, žene u ovoj industriji su snažan pokretač privrede. Vjerujemo u žene i njihovu moć da promijene svijet zbog njihovog načina komunikacije, brzine i jednostavnosti rješavanja problema, fokusa na cilj i mogućnost multitaskinga i empatije. Vjerujemo i u vrijednost znanosti i tehnologije kao alata koji nam omogućuju da spoznamo, razumijemo i stvorimo nevjerojatna rješenja za najhitnije probleme današnjice.

Panel „Women in Tech“, između ostalog daće odgovore na pitanja koje su to prepreke na koje nailaze žene, koliko su u mogućnosti pružiti mentorstvo mladima, kao i o tome koliko su djevojke i žene zastupljene u visoko tehnološkim industrijama. Isticanje i osnaživanje žena i povećanje njihove vidljivosti otvara cijeli svijet novih mogućnosti i donosi nova tehnološka i komercijalna dostignuća. Vjerujemo i da su u digitalnoj eri žene temelj tehnološke industrije.

A kako se ulazi u društvo odabranih, u društvo bonitetno pouzdanih kompanija, kako ispuniti stroge bonitetne kriterije i dobiti prestižni certifikat? Odgovor je jednostavan – prolazak kroz LRC certifikaciju što uvodi kompanije u zajednicu koja okuplja prepoznatljiva i kvalitetna preduzeća što opet za rezultat ima činjenicu da svi žele raditi s njima, a to je ono što je svrha ozbiljne posvećenosti biznisu.

Pouzdanost je, to znamo, univerzalna vrijednost na kojoj smo izgradili projekt „Pouzdanost“ zasnovan na konkretnim rezultatima analize poslovanja kompanija uokvirenih u međunarodno priznate kriterije.
U vremenu narušenih sistema vrijednosti ovaj projekat okuplja i umrežava društvo odličnih, društvo kompanija kojima se može vjerovati, koje baštine univerzalne vrijednosti poslovanja koja vrijede u svakom kutku civiliziranog svijeta, društvo u kojem se poslovna odličnost cijeni i vrednuje na pravi način. Upravo vlasnici i menadžeri kompanija sa visokom ocjenom boniteta trebaju da se ujedine u naporima da stvore bolje društvo, bolje uvjete, ne samo poslovanja, nego i života. Zajedno nam je cilj stvoriti uspješnu, progresivnu, obrazovanu i dobro integrisanu jezgru oko koje ćemo graditi bolje društvo onih koji jedni drugima vjeruju.