Novosti

Elon Musk: Poziciju direktora prepustiću drugima, ali servere i softver i dalje ću kontrolisati


Vlasnik Twittera Elon Musk saopštio je da će podnijeti ostavku na mjesto generalnog direktora ove društvene kompanije, nakon što su tviteraši u anketi izglasali njegov odlazak.

“Podnijeću ostavku na mjesto direktora čim nađem nekog dovoljno naivnog da se uhvati mog posla! Ali i dalje ostajem u timovima za softver i servere”, naveo je Musk na svom nalogu.

Anketa koju je Musk pokrenuo na ovoj socijalnoj platformi pokazala je prije dva dana da oko 57,5 odsto tviteraša želi da Musk da otkaz na mjesto šefa Twittera, dok je 42,5 odsto bilo protiv. U anketi je učestvovalo oko 17,5 miliona korisnika Twittera.

Američki milijarder proveo je anketu nakon što je Twitterova objava da više neće dopuštati “besplatnu promociju” drugih platformi društvenih medija izazvala reakciju među korisnicima. Musk, koji je kupio Twitter u oktobru za 44 milijarde dolara, izazvao je kontroverze svojim odlukama od kako je preuzeo kontrolu nad utjecajnom platformom društvenih medija.

Prošle sedmice je privremeno blokirao račune nekoliko novinara, nakon što je optužio medije da su njegovu porodicu doveli u opasnost objavljivanjem lokacije njegovog privatnog aviona.

Od kako je preuzeo upravljanje Twitterom cijena dionice Tesle, koja je također u njegovom vlasništvu, pala je za trećinu, što je potaknulo nagađanja da je milijarder pod pritiskom da se povuče sa platforme društvenih medija.