BiH

KJKP RAD Sarajevo u subotu organizuje veliku akciju čišćenja lokaliteta Barica


U subotu, 20. aprila 2024. godine, KJKP RAD Sarajevo, u saradnji s partnerima, priprema se za veliku akciju čišćenja lokaliteta Barica u Općini Stari Grad. Ova inicijativa, koja se provodi u sklopu projekta “Planeta protiv plastike“, ima za cilj borbu protiv zagađenja plastikom i promicanje održivog načina života.

Akcija će trajati od 10:00 do 13:00 sati, a prijevoz za sudionike osiguran je s polazne tačke autobusne stanice PARK u 10:00 sati, s povratkom nakon završetka akcije. Sudionicima će biti pružene rukavice, kese za prikupljanje otpada te osvježenje i lunch paket.

Nijaz Salamović, direktor KJKP RAD Sarajevo, istaknuo je: “U ime dosadašnje uspješne saradnje i budućih aktivnosti, pozivamo građane da se pridruže akciji čišćenja Barica. Također, pozivamo medije da prate ovu inicijativu i pomognu u podizanju svijesti o važnosti zaštite okoliša.”

Dosad se prijavilo gotovo 100 sudionika, a KJKP RAD poziva sve zainteresirane građane da se pridruže ovoj važnoj inicijativi. Mole se svi sudionici da potvrde svoj dolazak putem e-maila ili telefonski na broj 061 83 80 80.