Novosti

Telemach BH u procesu preuzimanja bihaćke firme Miss.Net


Kompanija Telemach BH u procesu je preuzimanja kompanije Miss.Net Bihać, saznaje BiznisInfo.ba.

Krajem prošle godine Telemach je s vlasnicima bihaćke kompanije Enesom Hajdarevićem i Mirzetom Isić potpisao pismo namjere u kojem je izražena namjera prenošenja kontrole nad poslovnim subjektom Miss.Net.

Isić ima 71 posto udjela, a Hajdarević preostalih 29 posto, a prema ugovoru Telemach će preuzeti 100 posto udjela. Kako doznaje BiznisInfo.ba, Miss.Net je u posljednje dvije godine imao godišnji prihod između 3 i 4 miliona KM i godišnju dobit od preko milion KM.

Iako vrijednost akvizicije nije poznata, s obzirom na prihode bihaćke kompanije, sigurno se radi o višemilionskom iznosu.

Miss.Net bavi se pružanjem usluga kabelske distribucije audiovizualnih medijskih sadržaja i interneta. Prvenstveno djeluje kao kablovski operater na području Unsko-sanskog kantona.

Do sada je kompanija Telemach BH investirala u infrastrukturu 200 miliona eura i kreirala preduslov za digitalizaciju Bosne i Hercegovine. U idućih pet godina najavljeno je i dodatnih 75 miliona eura investicija u infrastrukturu. Telemach BH dio je United Grupe, vodećeg kablovskog i pay TV operatera u jugoistočnoj Europi.

Izvor: poslovni.hr