Novosti

Danas nas očekuju dvije utrke FIS Europa kupa u OC Bjelašnica: Elvedina Muzaferija vozi prvu utrku


Iako je OC Bjelašnica u potpunosti bila spremna za prvu utrku FIS Europa kupa u alpskom skijanju za žene u Super-G disciplini, zbog nepovoljnih vremenskih uslova juče, utrka je pomjerena za danas kada će se održati dvije utrke. Prva utrka će se održati sa početkom u 9.30 sati, dok će druga utrka početi u 12.00 sati.

Jučerašnja utrka je pomjerena za danas ujutro zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Udari bočnog vjetra uticali su na fer ishod mjerenja vremena. Ovo je zjavila Jelena Dojčinović šef race office-a i član izvršnog odbora FIS Europa kupa u OC Bjelašnica, naglašavajući da je sigurnost takmičarki prioritet, te dodala: “Timovi su izuzetno zadovoljni stazom, te konstantno dobivamo pohvale za kompletnu organizaciju takmičenja. Otkazivanje takmičenja na europskim i svjetskim kupovima su normalni u skijaškim takmičenjima i ovo neće uticati na kvalitet organizacije jednog ovakvog zahtjevnog takmičenja.“

Danas bi se na FIS Europa kupu u OC Bjelašnica trebalo takmičiti 59 takmičarki iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Francuske, Norveške, Njemačke, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država i Švicarske. Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je u OC Bjelašnicu stigla direktno sa Svjetskog prvenstva za žene koje se održalo u francuskom Courchevelu. Muzaferija će prvu utrku početi sa startnim brojem 33.

„Ovo je za mene jako dobar podsticaj jer znam da možemo organizovati ovakvo takmičenja i to mi daje još više snage za utrku. Nsiću broj 33 i znam da će staza izdržati, te da mogu očekivati jako dobar rezultat. Zadovoljna sam sa svojom formom i daću sve od sebe da odskijam najbolje kako znam“, izjavila je Muzaferija.

Europa kup je takmičenje najelitnijeg europskog ranga, odmah nakon takmičenja u Svjetskom kupu. FIS i takmičarski timovi su uputili pohvale kvaliteta staza, ali i kompletnoj organizaciji FIS Europa kupa u OC Bjelašnica. Među takmičarkama i timovima vlada sjajna atmosfera te nas u OC Bjelašnica očekuje vrhunski skijaški spektakl.