IT i Tehnologija

Hrvatski Span preuzeo GT Tarkvaru, vodećeg estonskog Microsoft partnera


Hrvatska IT kompanija Span preuzela je kompaniju GT Tarkvara iz Tallinna, a procijenjena vrijednost transakcije je 11,4 miliona eura, pri čemu dio kupoprodajne cijene ovisi o poslovnim rezultatima te estonske kompanije u 2023. i 2024. i podložan je usklađenju, izvijestili su u petak iz Spana.

Za GT Tarkvaru iz Spana ističu da je vodeći Microfostov partner u Estoniji i vodeća kompanija u toj zemlji za licenciranje i upravljanje softverskom imovinom s više od 25 godina iskustva, a za čije su preuzimanje potpisali ugovor o kupnji stopostotnog udjela.

Tom akvizicijom Span ulazi na tržište Estonije, za koju osnivač i predsjednik uprave Spana Nikola Dujmović ističe da je jedna od digitalno najrazvijenijih zemalja Europe.

“Ekspertiza i tržišna pozicija GT Tarkvare u kombinaciji sa Spanovim naprednim cloud i cyber security uslugama odličan su temelj za daljnji rast i razvoj poslovanja na tržištima sjeverne Europe“, poručio je Dujmović.

Iz Spana podsjećaju da su akviziciju proveli svega godinu dana nakon preuzimanja domaćeg softverskog društva Ekobit te da preuzimanje GT Tarkvare potvrđuje i stratešku usmjerenost na daljnji rast i širenje na nova tržišta.

Za zemlje Baltika i Skandinavije napominju da su izrazito digitalno napredne i pokazuju rastuću potrebu za dodatnom ekspertizom u područjima clouda i cyber securityja, u kojima je Span međunarodno prepoznatljiv.

Navode da GT Tarkvara godinama ima konstantan rast prihoda, da su fokusirani na projekte digitalne transformacije, oblaka i sajber sigurnosti te da su, osim u privatnom, snažno pozicionirani i u javnom i obrazovnom sektoru.

Komentirajući ovu vijest, vlasnik i član uprave GT Tarkvara, Taivo Remmelgas, rekao je da su i oni i Span vodeći Microsoft partneri, a ovim preuzimanjem spajaju godine znanja i iskustva.

Sretan sam što će naši postojeći klijenti sada imati pristup naprednim uslugama u oblaku i sajber sigurnosti zasnovanim na dugogodišnjem iskustvu Spana u radu sa velikim, globalnim kompanijama“, rekao je Remmelgas.