Novosti

Coly Company postavlja solarnu elektranu za ekološki prihvatljivu proizvodnju tjestenina


U skladu s konstantnim praćenjem trendova i težnjom ka unapređenju, Coly Company donosi značajnu inovaciju u svoj proizvodni proces.

Fokusirajući se na očuvanje okoliša i smanjenje onečišćenja, u Coly Company su odlučili postaviti vlastitu solarnu elektranu. Ovaj projekat se ostvaruje u okviru programa “Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini” – EU4AGRI.

Solarna elektrana će služiti kao izvor električne energije za proizvodnju tjestenina, smanjujući emisije štetnih gasova i ovisnost o tradicionalnim izvorima energije. Ova odluka Coly Companyja odražava njihovu predanost održivosti i ekološkoj odgovornosti.

Pored toga što većina njihovih proizvoda nosi markicu “Bez kozervansa”, Coly Company postavljanjem solarne elektrane pokazuje da su spremni ići korak dalje u cilju očuvanja prirode. Njihova inicijativa postaje primjer drugim kompanijama u industriji, inspirirajući ih da također prepoznaju važnost obnovljivih izvora energije i održivog poslovanja.

Ovaj značajan korak prema modernizaciji i smanjenju ekološkog otiska predstavlja putokaz ka budućnosti u kojoj se proizvodnja hrane odvija na ekološki prihvatljiv način. Coly Company ističe se kao lider u industriji tjestenina, usmjeravajući industriju ka održivim praksama.