Novosti

Večernjakov pečat: Mladen Milanović Kaja privrednik godine


U okviru manifestacije Večernjakov pečat u kategoriji biznisa uručeno je priznanje biznismenu, građevincu, bankaru i humanisti – Mladenu Milanoviću Kaji.

Njegove banke su imale 51 milion KM dobiti. Ulaže u građevinarstvo, izgradnju puteva, naftni biznis… Među najmoćnijim je u Republici Srpskoj. Zapošljava više od 2.500 radnika u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. U RS je preuzeo Sberbanku i postao najmoćniji bankar. Njegove kompanije su redovno u vrhu po prihodima i dobiti. Posebno se ističe njegov dobrotvorni rad i pomoć socijalno ugroženima. Najbogatiji preduzetnik i po mnogima treći najuticajniji građanin Republike Srpske, navedeno je u obrazloženju organizatora.

– Veliko hvala svima koji su prepoznali da je MG Ming najbolja kompanija. Velika je čast ali i obaveza biti najbolji u narednom periodu. Nije lako. Oni koji su najbolji znaju koliko je potrebno truda i rada. Posebno bih se zahvalio svim našim zaposlenima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, rekao je Milanović i poručio svima da je Bosna i Hercegovina sigurno tržište.

Među nominiranima bili su i privrednici i poduzetnici Rusmir Hrvić, Mladen Milanović, Katarina Kafadar, Paul Cronin, Petar Ćorluka, Hanadi Džabić, Pero Ćorić, Merima Dževdetbegović, Goran Vrhovac, Nijaz Hastor, Snježana Kopruner, Savo Mirković, Aida Zubčević, Amirko Or. Gross Kabiri, Elmana Pelko, Svjetlan Stanić, Sabahudin Blažević, Darinka Banjac i Mate Rimac.