Novosti

Danijela Gačević mijenja Emira Đikića na čelu Sekretarijata CEFTA-e


Ekonomista Danijela Gačević preuzela je funkciju vršioca dužnosti direktora CEFTA-e i zamijenit će dosadašnjeg šefa organizacije Emira Đikića.

Sa više od 15 godina iskustva u oblasti međunarodne trgovine, Gačević u svoju novu ulogu unosi bogatu stručnost i dokazane rezultate. Obavljajući različite funkcije, stekla je veliko znanje i praktično iskustvo u nacionalnim, regionalnim i međunarodnim trgovinskim okvirima, a prije imenovanja na ovu poziciju bila je viši savjetnik za olakšavanje trgovine u Sekretarijatu CEFTA-e.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, gdje je i magistrirala iz oblasti međunarodnih odnosa. Svoja stručna znanja usavršavala je kroz brojne specijalizovane programe i obuke, a bila je i konsultant u Ministarstvu ekonomije Crne Gore i učestvovala, između ostalog, u pregovorima o slobodnoj trgovini između te i drugih zemalja. Tokom svoje karijere bila je i dio tima Svjetske trgovinske organizacije.

Imenovanje Gačevića predstavlja siguran kontinuitet u promociji i razvoju slobodne trgovine i jačanju regionalne ekonomske saradnje.

Ostajemo posvećeni olakšavanju trgovine u CEFTA regionu i jačanju konkurentnosti privreda potpisnica CEFTA-e. Na tom putu će biti dragocjeno iskustvo novoimenovanog vršioca dužnosti direktora, a sigurni smo da će to biti dodatni podsticaj u smanjenju trgovinskih barijera i usklađivanju trgovinskih politika sa evropskim standardima, saopšteno je iz Sekretarijata CEFTA-e.

Kako je najavljeno, Gačević će do izbora novog direktora biti vršilac dužnosti direktora Sekretarijata CEFTA-e.