Novosti

Firma „Lanaco“ iz Banjaluke dobila preko dva miliona maraka za posao održavanja hardvera i softvera od IDDEEA-e


Na ovaj tender pristigle su tri ponude, ali je za IDDEEA-u ova bila najpovoljnija.

Kako je navedeno u Odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača pristigle su još i ponude firme „Comtrade system integration“ iz Sarajeva i „QSS“ takođe iz Sarajeva.

Pojašnjeno je da je „Lanaco“ dobio tender jer je ponudio najnižu cijenu, ne precizirajući za koliko novca su druge firme bile spremne obaviti ovaj posao.

„Lanaco“ je u posljednje vrijeme dobijao tendere od Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Ministarsva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Pošta Srpske i drugih institucija.

Kada su u pitanju finansije, „Lanaco“ je prošle godine prema zvaničnim podacima zaradio 1,1 milion KM i prihodovao 19,2 miliona maraka, a zapošljavali su 287 radnika.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao firma „Lanaco“ u vlasništvu Nebojše Ninića je u prvom kvartalu ove godine dobila ugovore vrijedne 3,1 milion maraka, dok su od aprila prošle do aprila ove godine pobjedili na tenderima i dobili ugovore vrijedne 17,6 miliona KM.

Takođe, kako je tada CAPITAL istraživao Lanaco je otkako učestvuje na javnim pozivma dobio ukupno 1.443 javna ugovora u vrijednosti 181,6 miliona KM.