Novosti

Bh. firme idu na prestižni sajam namjenske industrije IDEF ’23


Spoljnotrgovinska komora BiH organizuje zajednički nastup kompanija iz BiH namjenske industrije na prestižnom sajmu IDEF ’23 koji će biti održan u periodu 25-28. jula u Istanbulu.

Na štandu Spoljnotrgovinske komore BiH, koji se nalazi u Hali 1 na broju 121, biće predstavljeno šest bh. kompanija: Igman Konjic, Unis Ginex Goražde, Binas Bugojno, Pretis Vogošća, TRB Bratunac i Ac Unity Goražde.

Sajam IDEF predstavlja jedan od najznačajnijih svjetskih sajmova namjenske industrije, a održava se svake dvije godine i pruža platformu za kompanije namjenske industrije, stručnjake i vladine zvaničnike da se okupe, uspostave kontakte i istraže nove poslovne mogućnosti.

IDEF 2023 će se održati pod pokroviteljstvom Predsjedništva Republike Turske, čiji će domaćin biti Ministarstvo nacionalne odbrane Turske, uz doprinose Predsjedništva Agencije za odbrambenu industriju Republike Turske, pod upravom i odgovornošću TAFF-a i u organizaciji TÜYAP Fairs and Exhibitions Organization Inc. u TÜYAP sajamskom i kongresnom centru u Istanbulu.